Η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογική (Ε.Ε.Υ.Μ.Γ.), διοργανώνει το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Στο Συνέδριο, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στη χρήση και εφαρμογή της Υπερηχογραφίας στο χώρο της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Η συμβολή της υπερηχογραφίας τις τελευταίες δεκαετίες στην Ιατρική αλλά και ειδικότερα στην παρακολούθηση της κύησης και τον έλεγχο των νοσημάτων του γυναικείου γεννητικού συστήματος είναι μέγιστης αξίας. 

Το επιστημονικό πρόγραμμα εστιάζει στην συμβολή των υπερήχων στον προγεννητικό έλεγχο, στα γενετικά νοσήματα του εμβρύου, στην παθολογική εμφύτευση πλακούντα, στην πολύδυμη κύηση, στα επείγοντα περιστατικά της γυναικολογίας, στην αρχόμενη κύηση, στον έλεγχο των συγγενών ανωμαλιών του εμβρύου, καθώς και στον έλεγχο των νοσημάτων των γεννητικών οργάνων της γυναίκας και του μαστού. Έχει δε δοθεί σημαντικός χώρος για την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των Μαιών και Μαιευτών στη σύγχρονη παροχή μαιευτικής φροντίδας και παρακολούθησης της κύησης στον ελληνικό χώρο.

Με σκοπό την εκπαίδευση των νέων ιατρών ξεχωριστή θέση κατέχουν στο πρόγραμμα η παρουσίαση και συζήτηση ενδιαφέροντων περιστατικών και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπως ο υπολογισμός της ηλικίας κύησης, η εμβρυική ανάπτυξη και τα εμβρυικά και μητροπλακουντιακά Doppler, το γυναικολογικό υπερηχογράφημα, το πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης στην υπερηχογραφία OPUS και το σεμινάριο ανακοίνωση δυσάρεστων αποτελεσμάτων στην Εμβρυομητρική Ιατρική. Τα σεμινάρια αυτά αποτελούνται από θεωρητικό μέρος και πρακτική άσκηση, ενώ μετά από εξετάσεις  θα δοθεί πιστοποίηση επιτυχούς παρακολούθησης.

Ο συνολικός αριθμός προέδρων και ομιλητών ξεπερνά τους 100 και προέρχονται από τα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα Μαιευτικής και Γυναικολογίας της χώρας. Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν 9 κορυφαίοι επιστήμονες από το διεθνή χώρο με πρωτοποριακή έρευνα στην υπερηχογραφία, ανάμεσα στους οποίους και ο σημαντικότερος ιατρός/ερευνητής στην Εμβρυική Ιατρική και «πατέρας» της Αυχενικής Διαφάνειας Καθηγητής Kypros Nicolaides.

Στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική Γυναικολογία θα αναδειχθεί η σημαντική ερευνητική προσπάθεια που επιτελείται στη χώρα μας στις ειδικές συνεδρίες ανακοινώσεων πρωτότυπων εργασιών, ενώ ειδικότερα οι νεότεροι ιατροί έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την επιστημονική τους δραστηριότητα. Η Ε.Ε.Υ.Μ.Γ. θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες έρευνες/μελέτες, ενώ το σύνολο των εργασιών θα δημοσιευθεί στο αγγλόφωνο περιοδικό της εταιρείας Obstetric & Gynecological Imaging.

Το επιστημονικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες, θα βρείτε εδώ: https://shorturl.at/OQBJk 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χαμηλότερες οι αποδοχές των υγειονομικών το 2024 σε σχέση με το 2011 [πίνακας]
Festival Alzheimer 2024
Βιταμίνη D: Πώς ωφελεί την υγεία