Ρεκόρ παραμονής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) νοσοκομείου, καταγράφηκε πρόσφατα στην Αττική.

Πέντε ασθενείς έμειναν στα ΤΕΠ του "Γ. Γεννηματάς" επί 34 ώρες, αν και είχαν λάβει εισιτήριο νοσηλείας. Η εισαγωγή, ωστόσο, ήταν αδύνατη, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ή ράντζο, κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Μιλώντας χθες στο Kontra, ο Παναγιώτης Παπανικολάου τόνισε πως πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ, το οποίο συνέβη στα ΤΕΠ ενός νοσοκομείου όπου δεν πραγματοποιούνται έργα.

Υπογράμμισε πως η κατάσταση στην Υγεία παραμένει εξόχως προβληματική, με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς να δίνουν άνιση μάχη με την αυξημένη κίνηση στα νοσοκομεία, λόγω αύξησης της φτώχειας του πληθυσμού.

Οι μισθοί ενός νοσηλευτή ή διασώστη - σημείωσε - είναι ασυμβίβαστοι με την επιβίωση:

"Η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια δύο τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ και δύο τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, οι οποίες λένε ότι οι περικοπές που είχαν γίνει οριζόντιες με τον νόμο 4093 του 2012 έχουν κριθεί οριστικά και αμετάκλητα αντισυνταγματικές", είπε.

Τόνισε πως οι μισθοί των γιατρών βρίσκονται στον πάτο της Ευρώπης, δυτικής και ανατολικής:

"Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ με κάθε σχέση εργασίας είναι σήμερα 95.000, ενώ πριν τα μνημόνια ήταν 135.000. Ενώ οι υγειονομικές ανάγκες έχουν αυξηθεί πολύ, λόγω φτώχειας (που αυξάνει την νοσηρότητα), έχει μεσολαβήσει η πανδημία και τα έντονα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης", επισήμανε.

Συνταγές

Για την αποκάλυψη των γιατρών που υπερσυνταγογραφούσαν, ανέφερε πως "καλά κάναν και πιάσαν το κύκλωμα με τις υπερσυνταγογραφήσεις, αλλά με όλα αυτά συγκαλύπτουν το μεγάλο σκάνδαλο. Αυτή τη στιγμή οι δαπάνες για το σύστημα Υγείας είναι στο 60% - 70% του μέσου όρου της Ε.Ε. και ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στα δημόσια νοσοκομεία για νοσηλείες που έχουν γίνει, πάνω από 11 δισ. ευρώ".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φορητό σύστημα προειδοποιεί έγκαιρα για καρδιακή ανεπάρκεια
ΑΠΘ: Παρεμβάσεις για την ισότιμη πρόσβαση ΑΜΕΑ
Ε. Ζάλιος: Διδακτικά μηνύματα ενός γιατρού με οπτική αναπηρία