Ερευνητές του Mass General Brigham πραγματοποίησαν μελέτη του γονιδιώματος ανθρώπων εντοπίζοντας νέα γονίδια που αυξάνουν την ευαισθησία στη νόσο Alzheimer.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association.
Σε συνεργασία με ερευνητές του Massachusetts General Hospital, στη μελέτη αναλύθηκαν στοιχεία του γονιδιώματος 49.149 ανθρώπων.
Η μελέτη περιέλαβε 12.074 συμμετέχοντες που είχαν κλινική διάγνωση νόσου Alzheimer και 37.075 που διαγνώστηκαν λόγω του οικογενειακού ιστορικού τους.
Σχεδόν οι μισοί δεν ήταν ευρωπαϊκής καταγωγής. Οι ερευνητές ανακάλυψαν 16 νέα γενετικά σήματα που συνδέονται με τη νόσο Alzheimer υπογραμμίζοντας τη σημασία μελέτης διαφορετικών πληθυσμών.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα οδηγήσουν σε πιο ακριβείς προβλέψεις του κινδύνου για νόσο του Alzheimer και σε νέους φαρμακολογικούς και βιολογικούς στόχους για αγωγή και πρόληψη σε πληθυσμούς διαφορετικής καταγωγής.
Πηγές:
Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για δράση απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η CSO της Philip Morris International
Σαλβαράς (PMI): Αναγκαία η καινοτομία για την ανάπτυξη των εταιρειών στην Ευρώπη