Η δεύτερη παραίτηση μέσα σε λίγες μέρες, καταγράφηκε στον τομέα της Υγείας.

Έπειτα από τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτη Κατσίβελα, παραιτήθηκε από το ΕΚΑΒ και ο Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Παπαευσταθίου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα, στο τμήμα Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1995 και το 2000 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. στη Γεωπληροφορική - G.I.S. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχει διατελέσει συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο εδαφολογίας, όπως και του τμήματος Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, (1994 - 2000), συνεργάτης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. 

Το 2004, ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο ΕΚΑΒ και από το 2006 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του ιδίου φορέα.

Το 2015 ανέλαβε τη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), για να αναλάβει εκ νέου τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο η αλλαγή της ώρας την άνοιξη
Γιατί οι μαραθώνιοι σειρών βλάπτουν την υγεία;
Ανακαλύφθηκε αντιβιοτικό κατά των ανθεκτικών μυκητιασικών λοιμώξεων και βακτηρίων