Τα ακριβά φάρμακα που περιλαμβάνονται στο ν.3816 βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο για τις φαρμακευτικές, αλλά και για το υπουργείο που σκέφτεται τρόπους ώστε να μπορούν να πωλούνται τα συγκεκριμένα φάρμακα και από τα φαρμακεία.

Για να γίνει αυτό, πρέπει οι φαρμακοποιοί να έχουν κάποιο κέρδος, αφού με τη σημερινή πρόβλεψη κέρδους των 30 ευρώ, ‘μπαίνουν μέσα’ όταν ο φόρος και οι υπόλοιπες επιβαρύνσεις αναλογούν σε 50 ευρώ τουλάχιστον. Και από την άλλη, χρειάζεται και κεφάλαιο για την αγορά τους, σε μια εποχή που οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν...
Οι σκέψεις αφορούν εκπτώσεις από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας προς τα φαρμακεία για την κερδοφόρα δραστηριοποίηση των φαρμακοποιών στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε να μην επηρεάζεται η τιμολόγησή τους στις άλλες χώρες για τις οποίες η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς.

Η τελευταία περίπτωση, μαζί με άλλα μέτρα που μελετώνται στόχο έχουν να εξυπηρετούνται οι ασθενείς σοβαρών παθήσεων, ώστε να βρίσκουν τελικά τα φάρμακά τους στο φαρμακείο, αντί να να τα ψάχνουν λόγω παραλλήλων εξαγωγών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήλα: Τι οφέλη έχουν στην υγεία
Το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με τη Χρυσή Κορδέλα στις 14 Σεπτεμβρίου
Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση impleMENTAL - Εκδήλωση για την αναμόρφωση της Ψυχικής Υγείας στην Ευρώπη