"Δεν δεσμεύομαι- είπε στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας πριν από μερικές ημέρες σε παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας- ότι δεν θα κάνω άλλες απολύσεις. Για να μην γίνουν άλλες απομακρύνσεις πρέπει να αλλάξει η φαρμακευτική πολιτική της χώρας που διώχνει τις εταιρείες από την Ελλάδα".

Οι τελευταίες απολύσεις που έπραξε η προαναφερθείσα πολυεθνική ξεπέρασαν τα 20 άτομα, ενώ από αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχει απομακρύνει 70 άτομα. Απασχολούσε 260 άτομα τον Ιανουάριο του 2015 και σήμερα ο αριθμός φθάνει τους 190. Και η συγκεκριμένη πολυεθνική είναι μόνο μία τις πολλές περιπτώσεις εταιρειών που διώχνουν κόσμο.

Βεβαίως, όπως μαθαίνουμε, τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας, καθώς αναμένονται -μέχρι 31 Νοεμβρίου- τα πορίσματα αξιολόγησης της γνωστής ελληνικής εταιρείας που απασχολείται με το ανθρώπινο δυναμικό και η οποία έχει αναλάβει να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" -κοινώς το ποσοστό των ανθρώπων που πρέπει να απολυθούν- για λογαριασμό δύο πολυεθνικών κολοσσών.

Τώρα από την άλλη, για να λέμε και την αλήθεια, πόσο μία μητρική πολυεθνικής μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια σε μία κατάσταση που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο; Για πόσο καιρό μπορεί να επιδοτεί τη θυγατρική της που λειτουργεί στην Ελλάδα; Οι οποίες, όπως μάθαμε, έχουν να δουν λεφτά στο ταμείο τους από το Δημόσιο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανθυγιεινή  διατροφή του πατέρα συνδέεται με καρδιοπάθεια στην κόρη του [μελέτη]
Γιόγκα και διατάσεις κατά της ακράτειας στις γυναίκες [μελέτη]
Γνωστική έκπτωση καθώς μεγαλώνουμε: Τι μπορούμε να κάνουμε