Παραιτήσεις μελών, αλλά και απομακρύνσεις άλλων από το υπάρχον Διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, έχουμε λίγο πριν κλείσει το 2017. Ο λόγος, η πρόταση του νυν Δ.Σ περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για εκλογή νέου Δ.Σ. , η οποία και καταψηφίστηκε. Όχι για το ‘’έτσι θέλω’’, αλλά για λόγους ουσίας. Και ποιοι είναι αυτοί; Πρώτος και βασικότερος λόγος το γεγονός ότι το ισχύον Καταστατικό της Ε.Α.Ε. απαιτεί Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση, Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, και εξόφληση συνδρομής Μελών μέχρι και τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Επιπροσθέτως δεν υπάρχει Μητρώο Μελών, επικαιροποιημένο, με ταυτοποίηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσώπων.
Τρίτος και εξίσου βασικός λόγος ήταν ότι η πρόταση περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν συμπεριλαμβανόταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Όλα τα θέματα προς συζήτηση στο Δ.Σ. συλλογικού οργάνου θα πρέπει να αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και να τα γνωρίζουν τα μέλη δύο τουλάχιστον μέρες πριν την συνεδρίαση για ευνόητους λόγους. Κατ' εξαίρεση μπορεί μόνον επείγοντα θέματα να μπουν εκτός ημερησίας διάταξης με την απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ολομέλεια (άπαντες παρόντες), και επιπλέον να συμφωνήσουν άπαντες για να συζητηθεί το όποιο θέμα.

Έστω και ένας να διαφωνήσει μπαίνει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση και εντός ημερήσιας διάταξης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από εφημερίες γιατρών
Αϋπνία: Επιπτώσεις στην καθημερινότητα και σε βάθος χρόνου
Άδ. Γεωργιάδης: Οι μισοί γιατροί του ΕΣΥ θα αιτηθούν να κάνουν και ιδιωτικό έργο