Πάρα πολλές καταγγελίες ακούγεται ότι φθάνουν στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) από ιατρούς ακτινολόγους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι συνήθως λόγω έλλειψης προσωπικού "κάνουν" αυτοί τις λήψεις ακτινογραφιών αντί των τεχνολόγων ακτινολόγων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΕ έστειλε επιστολή στο ΚΕΣΥ τονίζοντας ότι ο ιατρός ακτινολόγος δεν είναι εκπαιδευμένος στο να εκτελεί απεικονιστικές εξετάσεις, παραδέχεται δε ότι ο ρόλος του τεχνολόγου ακτινολόγου στην ποιοτική απεικόνιση αλλά και στην χορήγηση της αντίστοιχης ποσότητας ακτινοβολίας είναι αναντικατάστατος. Συγκεκριμένα υποστηρίζει η επιστολή "..ότι λάθος στοιχεία που θα τοποθετηθούν από ένα ακτινολόγο ιατρό, πιθανότατα να ακτινοβολήσουν λανθασμένα ένα συνάνθρωπό μας".

Από την άλλη πλευρά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων (ΠΑΣΤΑ) έστειλε επίσης επιστολή στο ΚΕΣΥ ζητώντας να προκληθεί διάλογος για την επικαιροποίηση του ρόλου του τεχνολόγου ακτινολόγου και τον προσδιορισμό αρμοδιοτήτων στους χειριστές απεικονιστικού εξοπλισμού, με σκοπό την παροχή επαρκών, ασφαλών, και αναβαθμισμένων υπηρεσιών απεικόνισης στον άρρωστο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι: Η φωνή αγωνίας δύο μητέρων
Πίκρα και θυμός για το ταίρι μας: Είναι φυσιολογικό;
Το μπρόκολο "νικάει" τα παντζάρια στη μάχη για έλεγχο της αρτηριακής πίεσης [μελέτη]