Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009

Γιατί μας αρέσει η σοκολάτα

Έχετε ακούσει ποτέ τη λέξη 'craving'; Πίσω από μία όχι και τόσο γνωστή έννοια κρύβεται ένα φαινόμενο αρκετά συχνό: η ακατανίκητη επιθυμία για κατανάλωση σοκολάτας.

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009

Μεξικάνικη σαλάτα

Μια σαλάτα που αποτελείται από καλαμπόκι, πιπεριά, κολοκύθι και κρεμμύδια.

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009

Αλλάζοντας τη διατροφική μας συμπεριφορά...

Aλλάζοντας τη διατροφική συμπεριφορά και εντάσσοντας τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή μας, πετυχαίνουμε ένα θετικό βήμα με το οποίο όχι μόνο μειώνουμε τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε αλλά πετυχαίνουμε και πολλά άμεσα οφέλη στην καθημερινότητά μας.

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009

Καφεΐνη: Συνήθεια ναι, εθισμός όχι

Σε μία εποχή στην οποία γίνεται πολύς λόγος για τις συνέπειες του εθισμού και των εξαρτήσεων, είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τα...'πρόβατα από τα ερίφια'!

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα;

Κατά καιρούς έρχονται στο προσκήνιο δημοφιλείς και μη δίαιτες που υπόσχονται απώλεια κιλών και βελτίωση της υγείας. Το αποτέλεσμα που υπόσχονται είναι συνήθως άμεσο και όλοι σπεύδουν να μάθουν τη μεθοδολογία της και, γιατί όχι, να τη δοκιμάσουν.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Πικάντικα φασόλια με κοτόπουλο

Σε κατσαρόλα τοποθετήστε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε για πολύ λίγο το κρεμμύδι. Πρώτα ρίξτε το φιλέτο κοτόπουλου και μετά από 2 λεπτά προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Εξεταστική περίοδος: διατροφή για επιτυχία δίχως δάκρυα

Έχει αποδειχθεί ότι η σωστά σχεδιασμένη διατροφή, αποτελεί φυσικό ‘ντοπάρισμα’ για τους υποψήφιους. Ποιο διατροφικό σχήμα συνιστάται για μέγιστη απόδοση στο διάβασμα;

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

FTO: Το γονίδιο της παχυσαρκίας

Το γονίδιο FTO, ή αλλιώς ‘γονίδιο της παχυσαρκίας’, όπως έχει ήδη ονομαστεί, αρχίζει να αποκαλύπτει νέες πτυχές στη γονιδιακή έκφραση της διατροφικής συμπεριφοράς και της παχυσαρκίας στα άτομα.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

7 τρόποι για να μειώσουμε την πίεσή μας

Ποια είναι τα 7 βήματα που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε την αρτηριακή μας πίεση;

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Σόγια και καρδιά

Πρόσφατες επιστημονικές μέλετες έδειξαν ότι σε άτομα που πρόσθεσαν την πρωτεΐνη σόγιας στη διατροφή τους, τα επίπεδα της ολικής και της κακής LDL χοληστερόλης μειώθηκαν.