Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Νηστεία και Απώλεια Βάρους

Η νηστεία χρησιμοποιείται συχνά σαν εργαλείο για την επίτευξη μιας απώλειας βάρους κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που παρά την αποχή από την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και λαδιού δεν καταφέρνουν να χάσουν βάρος.

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Μουσταλευριά

Η μουσταλευριά έχει 460 θερμίδες. Ο χρόνος προετοιμασίας που απαιτείται είναι 5' και ο χρόνος μαγειρέματος 20'.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008

Οι 4 μεγάλοι μύθοι για τις δίαιτες

Ποιοί είναι οι τέσσερις πιό μεγάλοι μύθοι για τις πιό γνωστές δίαιτες;

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008

Ο ρόλος της διατροφής στη γυναικεία γονιμότητα

Η πείνα και ο υποσιτισμός είναι οι βασικότερες αιτίες ασθένειας και θανάτου στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αντιθέτως, οι διαταραχές διατροφής (βουλιμία, ανορεξία κ.α.) και η παχυσαρκία είναι τα κυριότερα διατροφικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανεπτυγμένες χώρες. Τα διατροφικά αυτά προβλήματα επηρεάζουν και τη γυναικεία γονιμότητα.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

Ιταλική Νηστίσιμη Σαλάτα

Θα χρειαστείτε πένες, κρεμμύδι, κίτρινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, τομάτα, μανιτάρια και dressing.

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

Νηστεία Γαλακτοκομικών

Η αποχή από την κατανάλωση γαλακτοκομικών συνηθίζεται είτε καθόλη τη διάρκεια της σαρακοστής, ή σε κάποιες εβδομάδες της. Το πλεονέκτημα αυτής της διατροφής, έγκειται κυρίως στη μειωμένη πρόσληψη λιπαρών οξέων και χοληστερόλης από την αποφυγή κατανάλωσης τυριών.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008

Ποια φάρμακα μας παχαίνουν

Κατά πόσο όμως μπορεί η αύξηση βάρους να αποδοθεί στη φαρμακευτική θεραπεία; Και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο τί γίνεται στην περίπτωση φαρμάκων που λαμβάνονται για χρόνιες ασθένειες και κατά συνέπεια για μακρύ χρονικό διάστημα;

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008

Νηστίσιμο μπέργκερ λαχανικών

Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε τα αλεσμένα φασόλια, το βασιλικό, το βρασμένο ρύζι, τη βρώμη, τα δημητριακά βρώμης και αφήστε τα μέχρι να ξεραθούν...

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008

Τα πλεονεκτήματα της νηστείας κρέατος

Αδιαμφισβήτητα, η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και άλλων ζωικών προϊόντων φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχήν, η μειωμένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης είναι δεδομένη, με αποτέλεσμα οι δύο αυτοί παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαφόρων μορφών καρκίνου σχεδόν να εκλείπουν από τη διατροφή μας.

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

Ταχινόσουπα με λαχανικά

Η νηστίσιμη πρότασή μας αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο τόσο για το μεσημεριανό όσο και για το βραδινό μας γεύμα. Το γεγονός οτι δεν στερείται γεύσης οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά.