Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013, 13:46

Ημερίδα ‘Νέες Τεχνολογίες για Ενεργό Γήρανση’

Το ερευνητικό έργο MOBISERV του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα 'Νέες Τεχνολογίες για Ενεργό Γήρανση'.

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013, 18:11

Το αντηλιακό προστατεύει και στη μέση ηλικία από τη φωτογήρανση

Σε πρώτη έρευνα του είδους της φάνηκε ότι η χρήση αντηλιακού καθημερινά θα μπορούσε να σταματήσει τη γήρανση του δέρματος, επίσης γνωστή ως φωτογήρανση.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 15:54

Σε χώρα... παχυσάρκων μετατρέπεται η Ελλάδα

Mετά τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων που επιτείνουν το ήδη τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, η χώρα μας αποκτά μια ακόμη αρνητική πρωτιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 15:32

‘Ερευνα: Η ρεσβερατρόλη σταματά τη γήρανση

Μετά από αντικρουόμενες απόψεις, ερευνητές του Harvard Medical School, δηλώνουν ότι επιβεβαίωσαν πως η ρεσβερατρόλη που περιέχεται στο κόκκινο κρασί έχει αντιγηραντικά οφέλη.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, 16:15

Oφθαλμογήρανση

Πολλοί πιστεύουν πως το μόνο όργανο του οργανισμού που γλυτώνει από τη γήρανση είναι τα μάτια. Λάθος!

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, 16:14

Η άσκηση στην τρίτη ηλικία εμποδίζει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου

Η άσκηση στην ηλικία των 70 μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου και να δείξει σημάδια γήρανσης που σχετίζονται με την άνοια, δήλωσαν ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 17:24

Η ικανοποίηση από τη ζωή προσθέτει χρόνια

Όσοι ευχαριστούνται περισσότερο τη ζωή έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο σε σχέση με όσους την ευχαριστούνται λιγότερο, υποδεικνύει νέα έρευνα για τη γήρανση.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012, 17:49

Ο EU-OSHA στηρίζει το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) συμμετέχει ενεργά παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την προώθηση της παράτασης του επαγγελματικού βίου των εργαζομένων.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 17:00

Ανάγκη για αλλαγή στην παρηγορητική φροντίδα λόγω γήρανσης του πληθυσμού

Οι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζεται να επανεξετάσουν στρατηγικές για την προθανάτια φροντίδα λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, σύμφωνα με ερευνητές στην Ολλανδία.

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012, 13:50

Εστιάστε στην υγιή γήρανση

Η μακροβιότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες περιλαμβανομένου του πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας τα χρόνια πριν το γήρας.