Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008, 15:10

Συμπτώματα κοινωνικής φοβίας

Η κοινωνική φοβία εκδηλώνεται όταν ένας άνθρωπος έχει ασυνήθιστα υψηλό άγχος πριν από μια κοινωνική κατάσταση, όπως το να πάει σε ένα πάρτι, να μιλήσει μπροστά σε κόσμο ή να πάει σε συνέντευξη για εύρεση εργασίας.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008, 18:52

‘Καθρέφτης' του τρόπου ζωής το πεπτικό

Κακή διατροφή, λίγη σωματική άσκηση, ακανόνιστα γεύματα, άγχος και αλλαγές στην καθημερινότητα, είναι μερικοί από τους παράγοντες εκείνους που ερεθίζουν το έντερο και ευνοούν την εμφάνιση συμπτωμάτων από το πεπτικό σύστημα, με κυρίαρχο τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα ή τον πόνο στην κοιλιά.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008, 19:05

Αυξάνεται ο πανικός των ηλικιωμένων στις γιορτές

Ο πανικός των ηλικιωμένων κατά τις γιορτές αυξάνεται σημαντικά, λόγω της μοναξιάς, της ανασφάλειας αλλά και γενικότερα εξαιτίας του συνδρόμου μελαγχολίας των γιορτών. Απλές συμβουλές για τη στήριξη των ηλικιωμένων που μένουν μόνοι.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008, 17:12

Άγχος και κατάθλιψη συνδέονται με ανθυγιεινές συνήθειες

Η κατάθλιψη και το άγχος συνδέονται με την παχυσαρκία και άσχημες συνήθειες υγείας όπως το κάπνισμα, το ποτό και η έλλειψη δραστηριότητας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008, 18:57

Στενή σχέση του τσιγάρου με άγχος και κατάθλιψη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το κάπνισμα σχετίζεται με άγχος και κατάθλιψη, όπως και με άγχος μόνο. Ωστόσο, άνθρωποι που εμφανίζουν κατάθλιψη αλλά όχι άγχος καπνίζουν το ίδιο με τους άλλους καπνιστές.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008, 14:09

Το άγχος για τις επιδόσεις βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία

Άγχος για την απόκτηση στύσης, άγχος για τη διατήρησή της, άγχος για την ικανοποίηση της συντρόφου, είναι καταστάσεις που, όχι μόνο απομακρύνουν την απόλαυση από τη σεξουαλική λειτουργία, αλλά συχνά οδηγούν σε δυσλειτουργία στύσης ή εκσπερμάτισης.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008, 16:05

Βιολογικές αλλαγές προκαλεί το άγχος στη δουλειά

Το στρες στον εργασιακό χώρο έχει άμεση βιολογική επίδραση στον οργανισμό αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008, 16:06

Η άσκηση ανακουφίζει από ορισμένα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Η άσκηση δεν αποτελεί θεραπεία για τις εξάψεις αλλά βοηθά τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση να αντιμετωπίσουν το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, αναφέρει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007, 15:16

Άγχος και κατάθλιψη στα παιδιά συνδέονται με αλλεργίες

Έρευνα σε παιδιά και εφήβους με ψυχολογικά προβλήματα υποδεικνύει ότι αυτοί που εμφανίζουν κατάθλιψη και άγχος έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007, 13:18

Οι προβληματικές σχέσεις οδηγούν σε καρδιαγγειακά προβλήματα

Το στρες και το άγχος που νιώθει κάποιος στα πλαίσια ενός κακού γάμου ή σχέσης μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες στην υγεία, υποδεικνύει νέα έρευνα.