Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2007, 15:16

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής φέρνει πιο κοντά τον καρκίνο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με πολλή τροφή, αλκοόλ και ήλιο έχει πυροδοτήσει μια μεγάλη αύξηση σε ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως υποδεικνύεται σε Βρετανική έρευνα.

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2007, 17:59

Έρευνα συνδέει την αυξητική στήθους με υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών

Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε κοσμητική επέμβαση αύξησης στήθους, με ενθέματα μαστού έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν και τριπλάσιο κίνδυνο θνησιμότητας από χρήση φαρμάκων ή αλκοολισμό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007, 15:12

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ καθυστερεί την άνοια στους ηλικιωμένους

Σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, με ελαφρά νοητική εξασθένηση, η κατανάλωση μέτριας ποσότητας αλκοόλ, κατά μέσον όρο ενός ποτηριού την ημέρα, ενδεχομένως καθυστερεί την εμφάνιση άνοιας, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007, 18:54

Έφηβοι: Η κατανάλωση οινοπνευματωδών στο σπίτι περιορίζει την ‘κραιπάλη’

Οι έφηβοι που πίνουν αλκοολούχα ποτά στο σπίτι, με τους γονείς τους, μπορούν με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007, 20:14

Σε ανοδική πορεία ο αλκοολισμός στην Ελλάδα

Σε μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας αναδεικνύεται ο αλκοολισμός στην Ελλάδα.Τα κρούσματα κίρρωσης του ήπατος παρουσιάζουν συνεχή αύξηση και οδηγούν στην ανάπτυξη πολυσυστηματικής νόσου.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007, 16:48

Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί και Άπνοια Ύπνου

Η κατανάλωση ποτού κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο πριν από τον ύπνο, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με νέα έρευνα και ιδιαίτερα του Συνδρόμου Άπνοιας Ύπνου.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007, 16:25

Έρευνα: Το αλκοόλ ενισχύει τις υγιεινές ιδιότητες της φράουλας!

Οι φράουλες είναι νόστιμες και χρήσιμες για την υγεία αλλά αν συνδυαστούν και με αλκοόλ, ενδεχομένως να είναι ακόμα υγιεινότερες! Το περίεργο αυτό εύρημα ανακοινώθηκε από ερευνητές οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν νέους τρόπους να διατηρήσουν φρέσκιες τις φράουλες.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007, 17:41

Το…διάλειμμα στην κατανάλωση ποτού, περιορίζει τις αρνητικές συνέπειες

Η έστω και μικρής διάρκειας αποχή από το αλκοόλ φαίνεται πως έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία των αντρών που πίνουν συχνά και πολύ. Η αποχή για δυο μέρες την εβδομάδα ενδέχεται να έχει θετική επίδραση στην υγεία, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές.

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007, 18:59

Το αλκοόλ ενδέχεται να συντελεί στην εμφάνιση ανευρύσματος αορτής

Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε μέτριες ποσότητες, δηλαδή δύο έως τρία ποτήρια την ημέρα, αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης ανευρύσματος αορτής, στους άντρες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007

Αυξημένες πιθανότητες αλκοολισμού στους εφήβους με Σύνδρομο Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Δύο νέες έρευνες φαίνεται να επιβεβαιώνουν προηγούμενες μελέτες που ανέφεραν ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας έχουν αυξημένες πιθανότητες για κατάχρηση αλκοόλ στην ενήλικη ζωή τους. Όπως έδειξαν οι έρευνες, τα προβλήματα με το ποτό ενδέχεται να αρχίσουν ακόμα και στην ηλικία των 15 ετών.