Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007, 13:19

Οι καπνιστές αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για Alzheimer

Οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν Alzheimer ή άλλου τύπου άνοια σε σχέση με πρώην καπνιστές ή με ανθρώπους που δεν κάπνισαν ποτέ, σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε στην Ολλανδία.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007, 15:47

Απώλεια βάρους εμφανίζεται πριν το Alzheimer στις γυναίκες

Οι γυναίκες που πρόκειται να νοσήσουν από Alzheimer ή άλλη μορφή άνοιας, ενδέχεται να αρχίζουν να αδυνατίζουν τουλάχιστον μια δεκαετία πριν τεθεί η διάγνωση, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007, 19:48

Κέντρο Ημέρας για Ανοϊκούς Ασθενείς της Εταιρείας Alzheimer λειτουργεί στο Παγκράτι

Μια δομή ημερήσιας απασχόλησης και φροντίδας των ασθενών που πάσχουν από νόσο Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας, η δεύτερη στην Αττική, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της στο Παγκράτι και εγκαινιάζεται επίσημα την Πέμπτη 24 Μαϊου.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007, 15:12

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ καθυστερεί την άνοια στους ηλικιωμένους

Σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, με ελαφρά νοητική εξασθένηση, η κατανάλωση μέτριας ποσότητας αλκοόλ, κατά μέσον όρο ενός ποτηριού την ημέρα, ενδεχομένως καθυστερεί την εμφάνιση άνοιας, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007, 13:46

Διαψεύδονται οι ελπίδες για τα οφέλη της ασπιρίνης στο Alzheimer

Διαψεύδονται οι ελπίδες ότι τα παυσίπονα ενδεχομένως προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer , μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δύο νέων ερευνών. Όπως φάνηκε στις έρευνες, η ασπιρίνη και τα άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη δεν προστατεύουν τη μνήμη ούτε απομακρύνουν την άνοια ή το Alzheimer.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007, 18:27

Δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο παρατηρούνται πριν την εμφάνιση του Alzheimer

Οι άνθρωποι που πάσχουν από Alzheimer ή άνοια εμφανίζουν δομικές αλλαγές στον εγκέφαλό τους αρκετά χρόνια πριν από την έναρξη εξασθένησης της μνήμης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007

Η πτώση της χοληστερόλης μετά τη μέση ηλικία συνδέεται με σοβαρή νοητική εξασθένηση

Ενώ τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στους ανθρώπους μέσης ηλικίας αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση άνοιας αργότερα, η μείωση της χοληστερίνης μετά τη μέση ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα ενδέχεται επίσης να είναι σημάδι προβλημάτων στις γνωστικές λειτουργίες, που θα εμφανιστούν στην τρίτη ηλικία.