Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007, 16:18

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη συνδέεται με γενετικές ανωμαλίες στο νεογνό

Αρκεί μισό πακέτο την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος κατά 30% να γεννηθεί το νεογνό με περισσότερα, λιγότερα ή παραμορφωμένα δάχτυλα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Plastic and Reconstructive Surgery’.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007, 13:08

Έρευνα συσχετίζει τον διαβήτη της κύησης με τον καρκίνο στο πάγκρεας

Οι γυναίκες που εμφάνισαν διαβήτη κύησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους αντιμετωπίζουν, ενδεχομένως, μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο στο πάγκρεας, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών και Ισραηλινών επιστημόνων. Όπως δηλώνουν οι ερευνητές, η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που συνδέει τις δυο ασθένειες.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2007, 17:12

Έρευνα: Το στρες της μητέρας στην εγκυμοσύνη σχετίζεται με δυσκολίες ύπνου στο παιδί

Η κατάθλιψη ή το άγχος που ενδεχομένως αντιμετωπίζει μια έγκυος μπορεί να επηρεάσει τις συνήθειες ύπνου του παιδιού, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όπως ανακάλυψαν ερευνητές, παιδιά και έφηβοι των οποίων οι μητέρες είχαν τέτοια συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν την τάση για περισσότερα προβλήματα ύπνου σε σχέση με άλλα παιδιά.

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2007, 12:55

Έρευνα: Με αποκόλληση του πλακούντα συνδέεται το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φαίνεται ότι συνδέεται και με αυξημένο κίνδυνο να σημειωθεί αποκόλληση του πλακούντα, πιθανόν μοιραία επιπλοκή και για τη μητέρα και για το έμβρυο, υποδεικνύει έρευνα που δημοσιεύεται στο ‘American Journal of Epidemiology’.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007, 17:20

Νέα έρευνα συσχετίζει το αυξημένο σάκχαρο στην εγκυμοσύνη με προβλήματα στο νεογνό

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει δυνατή σχέση μεταξύ του αυξημένου σακχάρου στο αίμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και των προβλημάτων υγείας στο νεογνό. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ανεξάρτητα από το αν η γυναίκα έχει ή όχι διαβήτη.

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007, 19:15

Έρευνα: Κίνδυνο για πρόωρο τοκετό αντιμετωπίζουν έγκυες γυναίκες με καρδιοπάθεια

Γυναίκες με συγγενή καρδιοπάθεια που διανύουν την εγκυμοσύνη έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα ή τα παιδιά τους να μην ζήσουν πολλά χρόνια, σύμφωνα με νέα Ολλανδική έρευνα.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007, 14:11

Tα συμπτώματα εγκυμοσύνης… αφορούν και τους άντρες

Οι άντρες που πρόκειται να γίνουν πατέρες μπορεί να εμφανίσουν και αυτοί συμπτώματα …εγκυμοσύνης, αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες. Πρωινή αδιαθεσία, κράμπες, πόνο στη μέση και πρησμένο στομάχι είναι μερικά από τα συμπτώματα που ανέφεραν άντρες των οποίων οι σύζυγοι ήταν έγκυες.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007, 12:43

Αποσύρθηκε παρτίδα τεστ κύησης στη Βρετανία

Παρτίδα του τεστ εγκυμοσύνης ‘Clearview’ αποσύρθηκε από τη βρετανική αγορά.Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση του τεστ κυήσεως ‘Clearview’ HCG, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007, 18:23

Εγκυμοσύνη: Η λήψη πολυβιταμινών ΄θωρακίζει' τα παιδιά από τον καρκίνο

H λήψη πολυβιταμινών από γυναίκες πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φαίνεται πως μπορεί να περιορίσει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου στα παιδιά τους.

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007, 20:20

Έρευνα: Το άσθμα δεν αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών στην εγκυμοσύνη

Η συνύπαρξη άσθματος και εγκυμοσύνης δεν φαίνεται να συνδέεται με επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή με παιδιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine’.