Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

'Eντονη κινητικότητα...

'Eντονη κινητικότητα παρατηρείται στην αντιπροσώπευση σημάτων. Οι οίκοι του εξωτερικού ακούγεται ότι ψάχνουν εκ νου τον καλύτερο αντιπρόσωπο των σημάτων τους επί ελληνικού εδάφους.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Πώς ανεβαίνει η τιμή ''παλιών'' σκευασμάτων

Πώς μπορείς να πάρεις νέα τιμή σε ένα σκεύασμα που επί της ουσίας είναι παλιό; Πολύ απλά, λανσάρεις μία εξελιγμένη μορφή του εν λόγω σκευάσματος - μπορεί να περιέχει ένα επιπλέον έκδοχο και άρα η δράση του στην ασθένεια να είναι πιο άμεση από πλευράς χρόνου (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εταιρείες) ή πολύ απλά να κάνεις μία καινοτόμο αλλαγή πάνω στη συσκευασία.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Η Ματίνα Παγώνη επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Νέα θητεία στη θέση της προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ξεκινά για την Ματίνα Παγώνη.Έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη στα γραφεία της Ένωσης και στην οποία συμμετείχαν 14 από τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προέκυψε το εξής αποτέλεσμα:Πρόεδρος εξελέγη η Ματίνα Παγώνη, αντιπρόεδρος ο Ηλίας Σιώρας, ταμίας ο Κώστας Λιβαδάς και ειδικός γραμματέας ο Δημήτρης Βραχάτης.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Ξεκινά το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας

Διασώστες και υπεύθυνοι των Υπηρεσιών Ασθενοφόρων ξένων κρατών βρίσκονται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Κάντο όπως ο... γείτονας

Εμείς ως χώρα, μπορεί να απαξιούμε τον Ιατρικό Τουρισμό, αυτό όμως δεν ισχύει για τη γειτονική μας Τουρκία!Από τους περίπου 40 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον περασμένο χρόνο, περίπου μισό εκατομμύριο πήγε για χειρουργικές επεμβάσεις- από μεταμοσχεύσεις μαλλιών και λιποαναρροφήσεις μέχρι χειρουργεία για καρκίνο και ορθοπεδικά προβλήματα- σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016

Μήπως αδικούμε την Αναστασία Μπαλασοπούλου;

Παλαιά (χωρίς παρεξήγηση) γνώριμη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Υγείας είναι η νέα διοικήτρια του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου της Αθήνας.

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016

ΠΕΙΚ: Ενδιαφέρον ένταξης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

Eνδιαφέρον ένταξης στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Κοινότητα INTERREG Greece- Bulgaria για την κατηγορία Health SOS δείχνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016

Διχάζει το ωράριο

Τα φαρμακεία της Λάρισας θέλουν να είναι κλειστά τις μεσημεριανές ώρες, ιδίως το καλοκαίρι που η θερμοκρασία φθάνει και τους 45 βαθμούς.

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016

Πεδίο μάχης η αρνητική λίστα φαρμάκων

Σε πεδίο μάχης λέγεται ότι εξελίσσεται η αρνητική λίστα φαρμάκων μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και τον φαρμακοποιών. Οι πρώτοι θέλουν να τη μειώσουν, ενώ οι δεύτεροι να την κρατήσουν σταθερή- άντε να αυξηθεί και λίγο.

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016

Χλιαρή αντιμετώπιση

Από την Τρίτη 10 Μαίου 2016 έως και την Παρασκευή 20 Μαίου 2016 θα διαρκέσει η υποβολή των παραστατικών στον ΕΟΠΥΥ που αφορούν -τις πληρωμές- τον μήνα Απρίλιο.