Παλαιά (χωρίς παρεξήγηση) γνώριμη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Υγείας είναι η νέα διοικήτρια του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου της Αθήνας.

Η Αναστασία Μπαλασοπούλου έχει διατελέσει στο παρελθόν διοικήτρια στο “Αλεξάνδρα”, ενώ δραστηριοποιείται χωρίς διακοπή στον χώρο της πολιτικής και οικονομίας της Υγείας.

Έχει εργαστεί ως διοικητική διευθύντρια σε δύο νοσοκομεία (“Μεταξά”, “Παμμακάριστος”), ενώ συμμετείχε σε ειδικές επιτροπές μελέτης του υπουργείου Υγείας επί οργανωτικών, θεσμικών και οικονομικών θεμάτων του νοσοκομειακού τομέα.

Είναι μέλος του επιστημονικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) από το 2005, με διδακτικό έργο στο μάθημα “Χρηματοοικονομική Διοίκηση νοσοκομείου” και ενεργό μέλος της European Health Management Association.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση ανάληψης των καθηκόντων του “Ιπποκράτειου”, υπήρξαν σχόλια, τα οποία συνέδεσαν την επιλογή της με την επιρροή γνωστού συνδικαλιστή, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε σχετική διάψευση, αλλά οι εντυπώσεις μένουν. Και την αδικούν, καθώς κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η επιλογή της αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του πλούσιου βιογραφικού της.

Να της ευχηθούμε καλή επιτυχία...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: CoViD, mpox, μικροβιοακή αντοχή και επόμενη πανδημία
Γεωργιάδης: Έρχεται υψηλότερη συμμετοχή για όσους επιλέγουν ιδιωτικές κλινικές
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό