Το ότι η φυσική δραστηριότητα επιμηκύνει τη ζωή μας είναι γνωστό. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη της Mayo Clinic, υπάρχουν νέα στοιχεία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού δεν είναι απαραίτητη η “μαραθώνια” άσκηση αλλά αρκεί το να μένει κανείς ενεργός και να βρίσκει ασχολίες.

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε πέρσι, οποιαδήποτε δραστηριότητα που συμβάλλει στην κατανάλωση ενέργειας σε ηλικιωμένους ασθενείς, μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή. Οι οικιακές εργασίες, η καθαριότητα του σπιτιού, η εθελοντική εργασία ή το να προσέχει κανείς τα εγγόνια του αποτελούν ευεργετικές δραστηριότητες προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο 'Journal of American Medicine Association', σε 302 άτομα μεταξύ 70-84 ετών σε διάστημα έξη χρόνων, όσοι ήταν πολύ δραστήριοι είχαν μισές πιθανότητες θανάτου σε σχέση με όσους δεν ήταν τόσο ενεργοί.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν άνθρωποι που δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τις σκάλες ή που εξακολουθούν να εργάζονται.

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν όλες τις απαντήσεις σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα της φυσικής δραστηριότητας θεωρούν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το να παραμένει κανείς δραστήριος οδηγεί σε μακροβιότητα και ζωή γεμάτη υγεία.

Πηγές:
'Journal of American Medicine Association'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoVID: Βασική ανοσία μετά από τρεις εμβολιασμούς
Αντισώματα κατά του δηλητηρίου της μαύρης χήρας
Το πρώτο ποντίκι με πλήρως λειτουργικό ανθρώπινο ανοσοποιητικό [μελέτη]