Οι άντρες με άσχημη διάθεση που θυμώνουν συχνά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, υπέρταση ή διαβήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ωστόσο η τάση αυτή μπορεί να αντιστραφεί αν αλλάξουν αυτοί οι παράγοντες.

Ο καθηγητής Edward Suarez, του Πανεπιστημίου Duke, στη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε πως οι επιθετικοί, μελαγχολικοί και θυμωμένοι άντρες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον κόσμο και θεωρούν πως είναι εναντίον τους.

Αυτού του είδους η θεώρηση οδηγεί σε μεγαλύτερο στρες και αλλαγές στον οργανισμό που λειαίνουν το έδαφος για την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων. Αν και η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Brain Behavior and Immunity’ εστιάζεται στον αντρικό πληθυσμό οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ίδιο συμβαίνει και στις γυναίκες.

Οι ερευνητές εξέτασαν σε διάστημα 20 ετών , μέχρι το 2002 , 303 βετεράνους του Βιετνάμ. Σε διάστημα δεκαετίας φάνηκε οτι οι εξεταζόμενοι παρουσίασαν εχθρικότητα, κατάθλιψη και θυμό, ο οποίος προκάλεσε φλεγμονή, όπως μετράται από την πρωτεΐνη C3 και καρδιαγγειακά προβλήματα, καθώς και διαβήτη.

Ο ερευνητής υπογράμμισε ότι οι παχύσαρκοι και οι καπνιστές παρουσιάζουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για αυξημένη φλεγμονή ενώ θεωρεί πως είναι πιθανό να μειωθεί ο κίνδυνος των ασθενειών αν περιοριστούν οι ψυχολογικές αυτές αιτίες και να μειωθούν και οι φλεγμονές.

Πηγές:
'Brain Behavior and Immunity’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD