Οι γυναίκες είναι περισσότερο ευάλωτες κατά την εγκυμοσύνη σε νόσους που προέρχονται από τρόφιμα, που επίσης μπορούν να βλάψουν και το έμβρυο, αναφέρει η Ακαδημία διατροφής και δίαιτας, των ΗΠΑ.

Η Aκαδημία προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων στις εγκύους:

  • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας.
  • Σιγουρευτείτε ότι διατηρείτε το ωμό κρέας χωριστά από τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση.
  • Πάντα να μαγειρεύετε τα τρόφιμα προσεκτικά μέχρι να φθάσουν στην κατάλληλη θερμοκρασία.
  • Να βάζετε γρήγορα στο ψυγείο τυχόν υπολείμματα στους 4 βαθμούς ή χαμηλότερα.
  • Αποφύγετε δυνητικά επικίνδυνα τρόφιμα, όπως ωμό ή μη καλά μαγειρεμένο κρέας ή αυγά, μη παστεριωμένο γάλα και ωμό ψάρι.

Πηγές:
Ακαδημία διατροφής και δίαιτας των ΗΠΑ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικό hangover: Πώς θα συνέλθετε
Eύκολα και γρήγορα ορεκτικά για την Πρωτοχρονιά
Ολοένα και περισσότεροι σπουδαστές στην Αυστρία με προβλήματα υγείας [Μελέτη]