Μικρές περίοδοι σωματικής δραστηριότητας, όπως το ανέβασμα της σκάλας μπορεί να είναι το ίδιο ωφέλιμες με την επίσκεψη στο γυμναστήριο, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές εστίασαν σε περισσότερους από 6.000 Αμερικανούς ενήλικες και ανακάλυψαν ότι η προσέγγιση του ενεργού τρόπου ζωής φάνηκε το ίδιο αποτελεσματική με την άσκηση όσον αφορά τα οφέλη στην υγεία, όπως την υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη, και το μεταβολικό σύνδρομο.

Ο ερευνητής Paul Loprinzi, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο ενεργός τρόπος ζωής σε σύγκριση με την άσκηση μπορεί να είναι το ίδιο ωφέλιμος στη βελτίωση της εικόνας της υγείας. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βρουν ευκαιρίες ώστε να είναι δραστήριοι όταν έχουν την ευκαιρία.

Για παράδειγμα, αντί να κάθονται όταν μιλούν στο τηλέφωνο, να βηματίζουν τριγύρω καθώς μιλούν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι 43% των ενηλίκων που πραγματοποιούσαν σύντομης διάρκειας άσκηση πετύχαιναν τις δημόσιες οδηγίες για άσκηση (30 λεπτά την ημέρα) σε σύγκριση με λιγότερο από 10% όσων είχαν μακρύτερης ώρας άσκηση.

Ο ερευνητής Brad Cardinal, του Oregon State, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε πως περισσότερο από το 40% των ενηλίκων πέτυχε τις οδηγίες άσκησης κάνοντας την κίνηση τρόπο ζωής.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Health Promotion.’

Πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι δεν ασκούνται αρκετά λόγω έλλειψης χρόνου. Τα ευρήματα είναι υποσχόμενα, καθώς δείχνουν ότι η ενσωμάτωση της κίνησης στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να παράσχει οφέλη για την υγεία, δήλωσε ο Cardinal.

Αυτός είναι πιο φυσικός τρόπος άσκησης, απλώς περισσότερο περπάτημα και κίνηση, σημείωσε. Έχουμε σχεδιαστεί από τη φύση να κινούμαστε.

Πηγές:
‘American Journal of Health Promotion.’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό