Ένας 81χρονος από το Πόρτο Ράφτη, είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν με εγκεφαλίτιδα και στεφανιαία νόσο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται πλέον σε 35.

Η πλειονότητα των σοβαρών περιστατικών εντοπίζεται στην Αττική, όπου περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν εμφανίσει εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα, εξαιτίας μόλυνσης με τον ιό.

Τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν στις περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης. Οι περιοχές της Αττικής, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, είναι τα Σπάτα - Αρτέμιδα, η Παιανία, η Παλλήνη, το Μαρκόπουλο - Μεσογαίας, η Ραφήνα – Πικέρμι, το Ηράκλειο, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, η Πεντέλη, η Αγία Παρασκευή και το Γαλάτσι. Στην υπόλοιπη χώρα, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι οι εξής: Μενεμένη - Αμπελόκηποι, Εύοσμος - Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη), οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου
ΦΣΘ: Δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταθρό στη μνήμη θύματος των Τεμπών