Ερευνητές στη Βρετανία ανακάλυψαν ουσία στο ρόδι που πιστεύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου Alzheimer και της νόσου Parkinson.

Η ουσία πουνικαλαγίνη που είναι πολυφαινόλη μπορεί ενδεχομένως να επιβραδύνει την εμφάνιση και την εξέλιξη της νόσου Alzheimer και ενδεχομένως να μειώσει τη φλεγμονή που συνοδεύει νόσους όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσο του Πάρκινσον.

Ερευνητές του Huddersfield άρχισαν νέα φάση έρευνας για τη διερεύνηση της ανάπτυξης φαρμάκων που αντιμετωπίζουν νευροφλεγμονές.

Ερευνητές εστίασαν στην ουσία του ροδιού για 2 χρόνια. Ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο Alzheimer, η πουνικαλαγίνη θα μπορούσε να εμποδίσει ή να επιβραδύνει την εμφάνισή του αναστέλλοντας τη φλεγμονή σε εγκεφαλικά κύτταρα. Η φλεγμονή οδηγεί στην καταστροφή περισσότερων εγκεφαλικών κυττάρων επιδεινώνοντας, σταδιακά, τα συμπτώματα.

Ο ερευνητής, Dr. Olumayokun Olajide, εργάζεται να εντοπίσει τις απαιτούμενες ποσότητες του ροδιού που χρειάζονται για να είναι αποτελεσματικές.

Ο ερευνητής σημείωσε ότι γνωρίζουμε πως η τακτική πρόσληψη ροδιού έχει πολλά οφέλη στην υγεία-,όπως πρόληψη νευροφλεγμονής που συνδέεται με την άνοια.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD