Ο περίπατος στη φύση θα μπορούσε να οδηγεί σε χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ερευνητές του University of Stanford, ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που περπατούσαν 90 λεπτά στο ύπαιθρο είχαν μειωμένη δραστηριότητα σε περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με σημαντικό παράγοντα στην κατάθλιψη, έναντι ανθρώπων που περπατούσαν στην πόλη, σε περιοχές με έντονο κυκλοφοριακό.
Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι προσβάσιμες περιοχές με πράσινο μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία, δήλωσε η Gretchen Daily.
Στην έρευνα, 2 ομάδες περπατούσαν 90 λεπτά. Η μια σε περιοχή με γρασίδι και δέντρα και η άλλη δίπλα σε αυτοκινητόδρομο με έντονο κυκλοφοριακό.
Πριν και μετά, οι ερευνητές μέτρησαν τους παλμούς και το ρυθμό αναπνοής, υπέβαλαν τους συμμετέχοντες σε απεικονιστικές εξετάσεις εγκεφάλου και τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια. Οι ερευνητές παρατήρησαν μικρές διαφορές στις σωματικές ενδείξεις αλλά έντονες στον εγκέφαλο.
Η νευρική δραστηριότητα στον ραχιοπλευρικό προμετωπιαίο φλοιό μειώθηκε στους ανθρώπους που περπατούσαν στη φύση. Το εύρημα δείχνει την επίδραση της εμπειρίας στη φύση σε πτυχή ρύθμισης του συναισθήματος-κάτι που μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσει πώς η φύση μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, δήλωσε ο ερευνητής Gregory Bratman.
Πηγές:
Διεθνής τύπος.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σκοτεινή τριάδα προσωπικότητας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Το ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" θα μειώσει τις αναμονές στα Επείγοντα;
Κλινικές περιπτώσεις θρόμβωσης και κατάλληλες θεραπευτικές αποφάσεις