Μια 48χρονη γυναίκα από την Καλιφόρνια κάνει μήνυση στο κομμωτήριό της, καθώς λέει ότι την οδήγησε σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι γιατροί είπαν πως μια αρτηρία στον λαιμό της γυναίκας υπέστη ζημιά όταν έγειρε το κεφάλι της στον λουτήρα για να της λούσουν τα μαλλιά.

Φαίνεται πως αυτός ο κίνδυνος επιβεβαιώνεται και ιατρικά. Ονομάζεται Σύνδρομο εγκεφαλικού του κομμωτηρίου, και είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Συμβαίνει όταν ο λαιμός εκτείνεται υπερβολικά. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης γυναίκας ήταν αδυναμία στο αριστερό χέρι και πόδι, που σύντομα επιδεινώθηκε. Οι γιατροί κατέληξαν ότι ο τρόπος με τον οποίο κάθισε στο κομμωτήριο δημιούργησε θρόμβο, που προκάλεσε το εγκεφαλικό επεισόδιο. Τώρα, δύο χρόνια μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, αντιμετωπίζει ακόμα συμπτώματα ζάλης και έλλειψης όρασης, και οι γιατροί λένε πως ένα δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αποβεί θανάσιμο.

Οι ειδικοί προτείνουν πως για να είμαστε προστατευμένοι, πρέπει να χρησιμοποιούμε πετσέτες, που δίνουν κλίση στο κεφάλι, ώστε αυτό να μην γέρνει υπερβολικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών