Σύμφωνα με έρευνα του Harvard University ορισμένοι πιλότοι έχουν αρνητικές ή αυτοκτονικές σκέψεις. Σχεδόν 2.000 πιλότοι από διάφορα μέρη του κόσμου απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ψυχικής υγείας, των ερευνητών.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό  Environmental Health, έδειξαν ότι 233 από αυτούς (12,6%) πληρούσαν τα κριτήρια κλινικής κατάθλιψης, ενώ 75 (4,1%) παραδέχτηκαν ότι είχαν σκεφτεί πρόσφατα την  αυτοκτονία. Ποσοστό 3,1% είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη.

Αν πρόκειται για ακριβή αντικατοπτρισμό της έκτασης του προβλήματος,  γενικά, αυτό θα σήμαινε ότι περισσότεροι από 5.700 στο σύνολο των 140.000 πιλότων παγκοσμίως αισθάνονται έτσι.

Γυναίκες πιλότοι ήταν πιο πιθανό να έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη αλλά οι άντρες ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα αρνητικών ή αυτοκτονιών σκέψεων. Δέκα άντρες πιλότοι δήλωσαν ότι είχαν σκέψεις αυτοκτονίας ή βλάβης του εαυτού τους το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Ο καθηγητής Joseph Allen, δήλωσε ότι η έρευνα ανακάλυψε ότι πολλοί πιλότοι αντιμετωπίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και ενδεχομένως δεν αναζητούν θεραπεία λόγω του φόβου της επίπτωσης στην καριέρα τους.

 

Πηγές:
Environmental Health.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD