Ερευνητές από τη Δανία δήλωσαν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν πίνουν καθόλου.
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Diabetologia, το κρασί φαίνεται ιδιαίτερα ωφέλιμο, πιθανόν καθώς παίζει ρόλο στη ρύθμιση του σακχάρου.
Οι ερευνητές ρώτησαν περισσότερους από 70.000 ανθρώπους σχετικά με την πρόσληψη αλκοόλ.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουν το πράσινο φως σε ανθρώπους που πίνουν πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα.
Η καθηγήτρια Janne Tolstrup, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως η συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ έχει ανεξάρτητη επίδραση από την ποσότητα αλκοόλ που κάποιος προσλαμβάνει.
Είναι καλύτερη η επίδραση αν κάποιος πίνει το αλκοόλ σε 4 μέρη, παρά μονομιάς.
Μετά από 5 χρόνια, οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν και πάλι και διαπιστώθηκε ότι 859 άντρες και 887 γυναίκες είχαν εμφανίσει διαβήτη.
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ 3-4 φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο μιας γυναίκας για διαβήτη κατά 32% και του άντρα κατά 27%, σε σύγκριση με ανθρώπους που πίνουν λιγότερο από μια ημέρα την εβδομάδα.
Πηγές:
Diabetologia.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας
ECDC: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων συγκυτιακού ιού - Ποιους απειλεί ο RSV