Μεγαλώνει ο κατάλογος των κρουσμάτων COVID-19. Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από το υπουργείο Υγείας, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 66.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, στα ήδη υπάρχοντα, προστίθενται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέτρα

Η δραστηριότητα του κοροναϊού είναι αυξημένη και η Κυβέρνηση αποφάσισε το Σάββατο επιπλέον μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στο υπουργείο Υγείας, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή, η οποία αναμένεται να αποφασίσει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων.

Θα εξεταστεί, επίσης, πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες αναμένεται να γίνουν την Κυριακή.

Στο μεταξύ, στον τετραψήφιο αριθμό 1135 μπορούν από το Σάββατο να απευθύνουν οι πολίτες ερωτήματα για τον κοροναϊό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD