Ως γνωστόν, καμία εποχή του χρόνου δεν είναι αποτρεπτική για τα ζευγάρια που επιθυμούν να «προγραμματίσουν» την έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένειά τους.
Φαίνεται όμως, πως η περίοδος του lockdown με τον φόβο της πανδημίας, όσο και αν αυτό ακουστεί περίεργο, αύξησε τη λίμπιντο των ζευγαριών, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να εκδηλώνονται αρκετές εγκυμοσύνες.
«Πράγματι, η περίοδος μετά το lockdown, μας δείχνει πως τα ζευγάρια δεν…βαρέθηκαν και τόσο, κλεισμένα στο σπίτι τους, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να ασχοληθούν περισσότερο ο ένας με τον άλλο», τονίζει ο Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Σκαρτάδος. « Και αυτό», συνεχίζει, «άρχισε τώρα να δείχνει τα αποτελέσματά του, με την αύξηση των νέων υποψήφιων γονέων, όπως αρχικά έδειξε και η αύξηση πωλήσεων των τεστ εγκυμοσύνης, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας».
Η χαλάρωση εκείνης της περιόδου, παρά τα οικονομικά προβλήματα που συσσώρευσε, έδωσε την ευκαιρία στα ζευγάρια να δεθούν συναισθηματικά περισσότερο, με την προϋπόθεση βέβαια του ισχυρού δεσμού αγάπης, γιατί στην αντίθετη περίπτωση όχι μόνο δεν ήρθαν κοντά, αλλά ενδεχόμενα διεύρυναν τον κύκλο της μεταξύ τους απόστασης, με αποτέλεσμα «αντί να πάνε στον γυναικολόγο, να οδεύσουν προς τον δικηγόρο», θα υπογραμμίσει χαριτολογώντας ο κ. Σκαρτάδος.
Παράλληλα όμως, στις ήδη εγκυμονούσες γυναίκες η αρχική περίοδος του lockdown έδειξε να επαυξάνει το άγχος τους, κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά και από ανασφάλεια για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εγκυμοσύνη τους, παράγοντας που με τη συνεχή ενημέρωση, όπως τουλάχιστον «εξομολογούνται» στον γυναικολόγο τους μείωσε τα επίπεδα του άγχους τους.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικές ημέρες διατροφής: Δες το αλλιώς
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές