Χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη βλέπουν αναζωπύρωση σε περιπτώσεις COVID-19 μετά την επιτυχή επιβράδυνση των εστιών στις αρχές του έτους, αναφέρει το Euronews.

Ορισμένες χώρες - όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία - βλέπουν υψηλότερους αριθμούς περιπτώσεων τον Αύγουστο από ό, τι στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το Βέλγιο, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο - μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την Ευρώπη - αναβιώνουν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά σε ηπιότερη μορφή από την αντίχοιχη που υπήρχε στις αρχές του έτους. Από τις τρεις αυτές χώρες, τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνονται τα πιο ανησυχητικά. Στις 21 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε 4.368 κρούσματα.

Η Γαλλία, η Πολωνία, η Ολλανδία και η Ισπανία πιθανότατα αντιμετωπίζουν ένα δεύτερο κύμα και έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν δράση για τον περιορισμό του. Η Γαλλία, για παράδειγμα, δήλωσε 13.498 κρούσματα το περασμένο Σάββατο και η Ολλανδία 2.215 στις 21 Σεπτεμβρίου, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγράψει η χώρα.
"Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση μπροστά μας", δήλωσε την Πέμπτη ο Δρ Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Παρόλο που οι αριθμοί λοίμωξης μπορεί να είναι υψηλότεροι, θα μπορούσε να εξηγηθεί από την αύξηση των τεστ - πολλές χώρες δεν είχαν την ικανότητα να πραγματοποιήσουν τεστ σε τόσο μεγάλο όγκο στις αρχές του έτους.

Η πορεία του Κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πηγές:
euronews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πώς γίνεται η επιδημιολογική επιτήρηση στη Βόρεια Μακεδονία
ΕΟΦ: Σε έλλειψη 234 + 44 φάρμακα - 48 νοσοκομειακά και 1 εμβόλιο
Οι πολλές διαγνωστικές εξετάσεις οδηγούν σε ιατρικά λάθη - Πόσες γίνονται στην Ελλάδα [πίνακας]