Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, εξέδωσε την πρώτη σειρά συστάσεων για δραστηριότητες που μπορούν να ξαναρχίσουν με ασφάλεια από άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19.

Η νέα καθοδήγηση - η οποία βασίζεται στα τελευταία δεδομένα - περιλαμβάνει συστάσεις για το πώς και πότε ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο μπορεί να επισκεφτεί  άλλα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα ή άλλα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτή η καθοδήγηση αντιπροσωπεύει ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες .

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν να εμβολιαστούν ώστε να μπορούν να κάνουν τα πράγματα που απολαμβάνουν με τους ανθρώπους που αγαπούν», δήλωσε η διευθύντρια του CDC Rochelle P. Walensky, MD, MPH. «Υπάρχουν μερικές δραστηριότητες που οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να ξαναρχίζουν τώρα στα σπίτια τους.

Ένα άτομο θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της τελευταίας απαιτούμενης δόσης εμβολίου. Αν και οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, το CDC εκτιμά ότι μόλις το 9,2% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως με ένα εμβόλιο COVID-19 που το FDA έχει εγκρίνει για επείγουσα χρήση.

Ενώ η νέα καθοδήγηση είναι ένα θετικό βήμα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πρέπει να εμβολιαστεί πλήρως προτού να αρθούν οι προφυλάξεις COVID-19. Μέχρι τότε, είναι σημαντικό όλοι να συνεχίσουν να τηρούν μέτρα για την προστασία του μεγάλου αριθμού ατόμων που παραμένουν μη εμβολιασμένα.

Το CDC συνιστά στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να συνεχίσουν να λαμβάνουν αυτές τις προφυλάξεις COVID-19 όταν είναι σε δημόσιο χώρο, όταν επισκέπτονται άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί από πολλά άλλα νοικοκυριά και όταν βρίσκονται γύρω από μη εμβολιασμένα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.

Όπως υποστηρίζει:
Φορέστε μια καλά τοποθετημένη μάσκα.
Μείνετε 6 μέτρα μακριά από άτομα που δεν ανήκουν στο περιβάλλον σας
Αποφύγετε τις συγκεντρώσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.
Ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα COVID-19.
Ακολουθήστε τις οδηγίες που εκδίδονται από μεμονωμένους εργοδότες.
Ακολουθήστε τις απαιτήσεις και τις προτάσεις ταξιδιού του CDC.

 

 

Πηγές:
CDC.gov

Ειδήσεις υγείας σήμερα
5 τρόποι να αποτοξινωθούμε από το κινητό μας
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες