"Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 200 ελεύθερων κλινών τις τελευταίες ημέρες με ασθενείς CoViD-19", ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη ενημέρωση, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μόνο χθες έγιναν 185 εισαγωγές ασθενών στην εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής. Όπως είπε, το σύστημα Υγείας σε όλη την Επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του, είπε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σημείωσε πως, από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουν φτάσει τις 1.404. Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid. Η ηλικίες που "οδηγούν την πανδημία στη χώρα μας είναι μεταξύ 20 με 50 ετών" οι παραγωγικές ηλικίες με την μεγαλύτερη κινητικότητα, επισήμανε.

Ο υπουργός Υγείας τέλος ανακοίνωσε πως, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί και έχει εμβολιαστεί με τη μία δόση το 7,62% του πληθυσμού και το 3,64% με τις δύο δόσεις.

Εντός τον επόμενων 10 ημερών θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα της Κατηγορίας Α’ και εντός του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 65-69 και 70-74. Τον Απρίλιο αναμένονται 1.071.000 δόσεις και άλλες 90.000 έως τέλος Μαρτίου από την Pfizer.

Κάλεσμα

Ο κ. Πατούλης κάλεσε τους ελεύτερους επαγγελματίες γιατρούς να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας στη μάχη κατά της CoViD.

Έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια και είπε ότι από χθες το βράδυ που ο ΙΣΑ απηύθυνε την πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες γιατροί.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το σύστημα Yγείας στην Αττική πιέζεται ιδιαίτερα και γι αυτό όλοι πρέπει να συστρατευθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
5 τρόποι να αποτοξινωθούμε από το κινητό μας
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες