Πανελλήνιο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ελληνικής κοινής γνώμης γύρω από τα σοβαρά οφθαλμολογικά νοσήματα ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2012 η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.).

Το πρόγραμμα, διεξάγεται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Οφθαλμολογικές Εταιρείες της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis.

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών στα σοβαρά νοσήματα του οφθαλμού, με κεντρικό τίτλο Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη, η οποία έχει σαν στόχο την αναχαίτιση της ανοδικής πορείας τους και στη χώρα μας, όπως αυτή καταγράφεται από τους ειδικούς τα τελευταία χρόνια. Η ανάληψη της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας πραγματοποιείται με γνώμονα την αναγκαιότητα για άμεση ενίσχυση της ενημέρωσης του ελληνικού πληθυσμού, με απώτερο στόχο τη συνολική προστασία του αγαθού της όρασης, ειδικότερα, μάλιστα, σε περιοχές με δύσκολη υγειονομική πρόσβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα, διάρκειας ενός έτους (Δεκέμβριος 2012 - Δεκέμβριος 2013), περιλαμβάνει τη διεξαγωγή επιστημονικών Ημερίδων για το τοπικό ιατρικό δυναμικό, καθώς και ενημερωτικών εκδηλώσεων για την έγκυρη ενημέρωση του Κοινού.

Ταυτόχρονα, συμβάλλοντας στη γενική προσπάθεια, η κ. Γεωργία Γερογιάννη και ο κ. Φώτης Φλεβοτόμος, δύο απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με πρόβλημα όρασης, θα εκθέσουν τα έργα τους σε κάθε επιλεγμένη πόλη (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αθήνα) στην ειδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Eye Create, στοχεύοντας, μέσα από την Τέχνη, στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού στο θέμα της προάσπισης της όρασης. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 18 πρωτεΐνες που συνδέονται με την καρδιακή ανεπάρκεια και την αδυναμία
Η γήρανση και το δυναμικό εμφύτευσης των ευπλοειδών εμβρύων: Νέα δεδομένα
Προστασία των ασθενών με ρευματικές παθήσεις κατά τη διάρκεια του καύσωνα