Αν νιώθετε θλίψη με την επιστροφή από τις διακοπές, καταναλώστε τα παρακάτω τρόφιμα ή διάφορους συνδυασμούς.
- Σαρδέλες, σκουμπρί, σολομός (περιέχουν ω-3 και Βιταμίνη D)
- Σπανάκι (περιέχει φυλλικό οξύ και μαγνήσιο )
- Ημι – αποβουτυρωμένο γάλα (περιέχει Βιταμίνη D και Βιταμίνη Β12)
- Αυγά με ω-3 (περιέχουν ω-3 λιπαρά, Βιταμίνη D και Βιταμίνη Β12)
- Ποικιλία φρούτων εποχής : Μούρα, κεράσια, ρόδια (περιέχουν βιταμίνες, καλούς υδατάνθρακες και χρήσιμα μέταλλα)
- Σογιέλαιο, σησαμέλαιο (περιέχουν ω3)
- Όσπρια (πλούσια σε διαλυτές ίνες, Mg, φυλλικό οξύ)
- Προϊόντα ολικής αλέσεως-καλοί υδατάνθρακες (μαύρο ρύζι, ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά ολικής αλέσεως, ζυμαρικά ολικής αλέσεως), φρούτα και λαχανικά. Μπορούν να αυξήσου την ποσότητα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.
- Πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά, ανάλατοι ξηροί καρποί και φιστίκια (είναι καλές πηγές του αμινοξέος θρυπτοφάνη η οποία μετατρέπεται από το σώμα σε Σεροτονίνη)
- Σπόροι (π.χ. ηλιόσποροι) (πλούσιοι σε : ω-3, φυλλικό οξύ και σε μαγνήσιο)
- Ξηροί καρποί, ανάλατοι(περιέχουν ω3, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μαγνήσιο)
- Σοκολάτα, ειδικά η σκούρα σοκολάτα με κακάο τουλάχιστον 75% (περιέχει μαγνήσιο, και ερευνάται επειδή βοηθάει στην παραγωγή ενδορφινών. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή λειτουργία των ενδορφινών. Θεωρείται όμως, ότι συμβάλλουν στην αίσθηση της ευχαρίστησης.
Προσοχἠ : Τα παραπάνω είναι ενδείξεις για τη θετική συμβολή της διατροφής εναντίον της θλίψης.
Για κατάθλιψη ή η αίσθηση κατάθλιψης πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε ειδικό γιατρό.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}