Η έλλειψη άσκησης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών - συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο το επισημαίνει αυτό με αφορμή την Εθνική Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου και καλεί, μεταξύ άλλων, για καθημερινή άσκηση στο σχολείο.
Πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία δεν ασκούνται αρκετά και ως εκ τούτου διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.
Υπολογίζεται ότι το 6% όλων των νέων περιπτώσεων καρκίνου στη Γερμανία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης άσκησης. Αυτό επισημαίνει το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο (DKFZ) στη Χαϊδελβέργη με αφορμή την Εθνική Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Οι άνθρωποι που ασκούνται καθημερινά μπορούν να μειώσουν τον ατομικό τους κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος ορισμένων κοινών τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού (μετά την εμμηνόπαυση) και ο καρκίνος του εντέρου, μπορεί να μειωθεί κατά 20% - 30% μέσω της σωματικής δραστηριότητας. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άλλων τύπων όγκων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, του στομάχου και του οισοφάγου.
"Η τακτική άσκηση δεν χρειάζεται να είναι ανταγωνιστικός αθλητισμός", αναφέρει ο καθηγητής δρ Michael Baumann, πρόεδρος του DKFZ.
"Ακόμη και καθημερινές κινήσεις, όπως ο περίπατος ή το ανέβασμα σκαλοπατιών αντί για το ασανσέρ, έχουν θετική επίδραση στη σωματική υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και πολύ σύντομες μονάδες έχουν θετική επίδραση στην υγεία. Επομένως, οποιαδήποτε σύντομη δραστηριότητα είναι καλύτερη από την απουσία άσκησης".
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά 150 έως 300 λεπτά μέτριας ή 75 έως 150 λεπτά εντατικής άσκησης την εβδομάδα. Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο των γυναικών και περίπου οι μισοί άνδρες επιτυγχάνουν αυτή την διάρκεια άσκησης.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}