Η σταδιακή μείωση της ποσότητας ζάχαρης στα αναψυκτικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των περιστατικών παχυσαρκίας και διαβήτη, αναφέρει νέα έρευνα.
Ερευνητές υπολόγισαν τι θα συνέβαινε στη Βρετανία με 40% μείωση στο περιεχόμενο ζάχαρης σε σακχαρούχα ροφήματα, περιλαμβανομένων φρουτοχυμών, σε διάστημα 5 ετών χωρίς αντικατάσταση με τεχνητά γλυκαντικά.
Τέτοια κίνηση θα μπορούσε να εμποδίσει 1 εκατομμύριο περιστατικά παχυσαρκίας, 500.000 επιπλέον βάρους και περίπου 3.000 περιστατικά διαβήτη τύπου 2 σε διάστημα 2 δεκαετιών, κατέληξε η ερευνητική ομάδα του Queen Mary University of London.
Η αίσθηση της γλυκύτητας μπορεί να προσαρμοστεί σε σταδιακές αλλαγές στην πρόσληψη ζάχαρης και δεν είναι πιθανό η προτεινόμενη στρατηγική να επηρεάσει την επιλογή των καταναλωτών αν η σταδιακή μείωση γίνει σε διάστημα 5 ετών, σημειώνουν οι ερευνητές.
Ο ερευνητής Graham MacGregor σημείωσε ότι η τα ευρήματα παρέχουν ισχυρές ενδείξεις για την εφαρμογή της προτεινόμενης στρατηγικής.
Η επίδραση θα είναι μεγαλύτερη στους εφήβους, τους νέους ενήλικες και τις φτωχότερες οικογένειες, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου στο περιοδικό The Lancet Diabetes & Endocrinology.
Πηγές:
The Lancet Diabetes & Endocrinology.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}