Το εμβόλιο CarnivacCov δείχνει 100% αποτελεσματικότητα σε σκύλους, γάτες, αλεπούδες, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε για σαρκοφάγα ζώα, δήλωσε ο Konstantin Savenkov, αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας (Rosselkhoznadzor) στη Ρωσία.

Οι δοκιμές του εμβολίου, με την ονομασία CarnivacCov, ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο και έγιναν σε σκύλους, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, βιζόν, αλεπούδες και άλλα ζώα, δήλωσε ο Savenkov.

Τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο και 100% αποτελεσματικό, προσθέτοντας ότι όλα τα εμβολιασμένα ζώα ανέπτυξαν αντισώματα έναντι του Κορωνοϊού.

"Το εμβόλιο CarnivacCov κατά της λοίμωξης από COVID-19 σε σαρκοφάγα ζώα,  αναπτύχθηκε από το Ομοσπονδιακό Κέντρο Προστασίας της Υγείας των Ζώων, που υπάγεται στο Rosselkhoznadzor και είναι καταχωρημένο στη Ρωσία. 

Σύμφωνα με τον Savenko, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη έδειξαν το ενδιαφέρον τους για το εμβόλιο.

Εξηγώντας την ανάγκη για το εμβόλιο για τα ζώα, ο Savenko υπενθύμισε ότι αποκαλύφθηκε ότι τα ζώα μπορεί να είναι φορείς του ιού και ότι πολλές χώρες κατέγραψαν περιπτώσεις μαζικών μολύνσεων ζώων.

"Η χρήση του εμβολίου, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη μεταλλάξεων του ιού, οι οποίες συμβαίνουν συχνότερα κατά τη μετάδοση του παθογόνου ιού μεταξύ των ειδών. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις μετάδοσης του κοροναϊού από ζώα σε ανθρώπους, όπως ανέφερε επανειλημμένα η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ", τόνισε ο ίδιος.

Τα κρούσματα λοιμώξεων σε ζώα με Κορωνοϊό αναφέρθηκαν σε ορισμένες χώρες με τα μεγαλύτερα γνωστά κρούσματα που έχουν εγγραφεί σε εκτροφεία βιζόν, όπως στη Δανία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Πηγές:
https://www.aa.com.tr/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες
Εξαπατούν πολίτες στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και του προβλήματος των ναρκωτικών
ECDC: Πόσο πιθανή είναι η μετάδοση του ιού Marburg σε Ευρωπαίους