Στη διάθεση δωρεάν self test προχωρά από την Παρασκευή η κυβέρνηση της Αγγλίας και θα είναι δύο φορές την εβδομάδα. Ο στόχος της είναι να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί που νοσούν με Κορωνοϊό, καθώς είναι ένα στα τρία άτομα. 

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι η προσφορά αυτή προορίζεται μόνο για την Αγγλία και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Σκωτία , την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα λάβουν τις δικές τους αποφάσεις.

Προκειμένου το εγχείρημα να επιτύχει η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεκινήσει και μια μεγάλη εκστρατεία μάρκετινγκ ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση.

Τα self test θα είναι διαθέσιμα μέσω:

• Μιας υπηρεσίας παραγγελίας από το σπίτι, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να παραγγέλνουν διαδικτυακά τεστ για παράδοση στο σπίτι τους.
• Προγραμμάτων δοκιμών στο χώρο εργασίας, σε καταστήματα ή στο σπίτι.
• Δοκιμές στην Κοινότητα, που προσφέρονται από όλες τις τοπικές αρχές
• Δοκιμές  σε σχολεία και κολέγια

Εν τω μεταξύ, μια νέα υπηρεσία, η "Pharmacy Collect" θα είναι μια άλλη επιλογή. Άτομα άνω των 18 ετών χωρίς συμπτώματα θα μπορούν να επισκέπτονται ένα τοπικό φαρμακείο και να προμηθεύονται ένα κουτί επτά γρήγορων εξετάσεων για χρήση δύο φορές την εβδομάδα στο σπίτι. 

Το πρόγραμμα είναι ουσιαστικά η " καθυστερημένη λειτουργία" των 10 εκατομμυρίων δοκιμών COVID την ημέρα, με κόστος περίπου 100 δισεκατομμυρίων λιρών, που υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ το περασμένο καλοκαίρι.

Τώρα η κυβέρνηση λέει ότι παράλληλα με τον εμβολιασμό, οι τακτικές δοκιμές COVID-19 θα αποτελέσουν ουσιαστικό μέρος της χαλάρωσης των περιορισμών  και θα βοηθήσουν γρήγορα στην καταστολή της εξάπλωσης των μεταλλάξεων.

Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός των πρώτων εμβολιασμών έχει φτάσει τα 31.523.010 άτομα, ενώ όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις έχουν αυξηθεί σε 5.381.745 άτομα.

Μέχρι στιγμής, οι ταχείες δοκιμές ήταν διαθέσιμες σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και σε άτομα εργάζονται στα νοσοκομεία, του προσωπικού φροντίδας των ατόμων που φιλοξενούνται σε δομές,  σε μαθητές και στις οικογένειές τους. 

Η προσφορά δωρεάν δοκιμών επεκτείνεται τώρα σε εταιρείες με περισσότερους από 10 εργαζόμενους όπου οι επιτόπιες δοκιμές είναι αδύνατες.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι πάνω από 100.000 επιχειρήσεις στην Αγγλία έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους να παρέχουν γρήγορες δοκιμές στους υπαλλήλους τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες
Εξαπατούν πολίτες στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και του προβλήματος των ναρκωτικών
ECDC: Πόσο πιθανή είναι η μετάδοση του ιού Marburg σε Ευρωπαίους