Η J&J άρχισε να εγγράφει εφήβους ηλικίας 12 έως 17 σε μια συνεχιζόμενη μελέτη εμβολίων για την COVID-19.

Τώρα που η ανάπτυξη εμβολίου για την COVID-19 της Johnson & Johnson βρίσκεται σε εξέλιξη σε ενήλικες, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει μια τρέχουσα κλινική δοκιμή της για να συμπεριλάβει εφήβους.

Η J&J θα διευρύνει τη συνεχιζόμενη δοκιμή της φάσης 2α ώστε να συμπεριλάβει εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Η δοκιμή εξετάζει σχήματα μίας και δύο δόσεων σε υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 ετών και σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.  

Καθώς οι ερευνητές διευρύνουν τη μελέτη ώστε να συμπεριλάβουν παιδιά, το πρώτο βήμα θα είναι να δοκιμάσει τη λήψη σε έναν «μικρό αριθμό» εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών. Μετά την εξέταση αυτών των δεδομένων, οι ερευνητές θα επεκτείνουν τη δοκιμή σε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών.

Η λήψη της J & J έχει ήδη εγκριθεί ως επιλογή μίας δόσης, αλλά με τη δοκιμή, η εταιρεία ελπίζει να μάθει περισσότερα σχετικά με ένα πιθανό σχήμα δύο δόσεων. Η μελέτη πραγματοποιείται στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει σύντομα να εγγραφεί εθελοντές και στις ΗΠΑ, την Ολλανδία και τον Καναδά. Μετά από αυτές τις χώρες, η ομάδα θα εγγράψει συμμετέχοντες στη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Η κίνηση της J & J έρχεται την ίδια εβδομάδα που μια μελέτη έδειξε ότι το εμβόλιο COFID-19 Pfizer και BioNTech είναι 100% αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Πηγές:
fiercepharma.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες
Εξαπατούν πολίτες στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και του προβλήματος των ναρκωτικών
ECDC: Πόσο πιθανή είναι η μετάδοση του ιού Marburg σε Ευρωπαίους