Ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι παρουσιάζουν πνευματική σύγχυση, έχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές ανέλυσαν τα αρχεία 36.000 ασθενών COVID-19 σε 5 νοσοκομεία της Φλόριδας. Από αυτούς, ποσοστό 12%  εμφάνισαν σοβαρή COVID-19.

Ασθενείς με πνευματική σύγχυση ήταν 3 φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρή νόσο σε σχέση με όσους δεν είχαν τέτοια συμπτώματα, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Critical Care Explorations.

O David Marra, του University of Florida, ανακάλυψε ότι ορισμένα εγκεφαλικά συμπτώματα, συγκεκριμένα η εγκεφαλοπάθεια, μπορεί ενδεχομένως να είναι αρχικός δείκτης για πιο σοβαρή νόσηση από COVID-19.

Η εγκεφαλοπάθεια χαρακτηρίζεται από γενική αίσθηση αποπροσανατολισμού και σύγχυση.

Συμπτώματα εγκεφαλοπάθειας συνήθως εμφανίζονταν λίγες ημέρες πριν ή ταυτόχρονα με την εξέλιξη της COVID-19 σε σοβαρό στάδιο, που απαιτούσε εντατική θεραπεία.

Η παρακολούθηση για σημάδια εγκεφαλοπάθειας σε ασθενείς με COVID-19 θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να ξεκινήσουν αγωγή πολύ νωρίτερα και πιθανόν να εμποδίσουν τη σοβαρή νόσο.

Σε ευθυγράμμιση με προηγούμενες έρευνες, η έρευνα ανακάλυψε ότι ασθενείς με COVID-19 που είχαν απώλεια όσφρησης και γεύσης ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρή νόσο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Prolepsis": Αναληθείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί κατά του Ινστιτούτου
ΠΙΣ: Προς κινητοποιήσεις, λόγω clawback στον ιατρικό κλάδο
Η συμβολή του PIF στο 23o HealthWorld Conference του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου