Μεικτές τάσεις στην παρουσία του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα όλης της χώρας, παρατηρήθηκαν από τις 21 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής: 

Παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 14 έως 20 Φεβρουαρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 6 από τις 13 περιοχές που ελέγχθηκαν, αυξητικές τάσεις σε 4 και σταθεροποιητικές τάσεις σε 3 περιοχές.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Χανιά (-56%), στο Ηράκλειο (-53%), στην Πάτρα (-52%) και στα Ιωάννινα (-36%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στη Θεσσαλονίκη (-22%) και στην Αττική (-16%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (+36%), στον Βόλο (+40%), στο Ρέθυμνο (+43%) και στον Άγιο Νικόλαο (+63%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στη Λάρισα (-8%), στην Ξάνθη (-7%) και στην Αλεξανδρούπολη (+7%).

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΠΟΛΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ
Αττική -16% 
Θεσσαλονίκη -22% 
Λάρισα -8% 
Βόλος +40% 
Πάτρα -52% 
Ξάνθη -7% 
Αλεξανδρούπολη  +7%  
Ιωάννινα  -36%  
Χανιά -56%
Ηράκλειο -53%
Ρέθυμνο +43%
Άγιος Νικόλαος +63%
Κέρκυρα +36%

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ανάπτυξη κοινών επιστημονικών δράσεων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης
Το voucher για δωρεάν απογευματινό χειρουργείο και η επιλογή ιδιωτικής κλινικής
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ο αντίκτυπος της κρίσης του κόστους ζωής στα άτομα με αναπηρία στην ΕΕ