Ελεγχόμενη είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 110. Οι νοσηλείες ασθενών με CoViD σε απλές κλίνες έχει αυξηθεί, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Αττική.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός επισήμανε πως "Οι νοσηλείες σε απλές κλίνες είναι πάρα πολλές".

Διευκρίνισε πως το 30% με 35% των περιπτώσεων αφορούν ασθενείς που έχουν πάει για άλλο λόγο στο νοσοκομείο και διαγιγνώσκονται παράλληλα και με κορωνοϊό.

"Οι νοσηλείες τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του κύματος" ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως αρχίζει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εισιτήρια και εξιτήρια. "Τις τελευταίες 5 - 6 μέρες, έχουμε σταθεροποίηση, με καθοδική τάση", τόνισε, εκτιμώντας πως η πίεση είναι ελεγχόμενη.

Ο κ. Πλεύρης απέδωσε την αύξηση του Ιουλίου στο ότι είναι ο μήνας πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού και συνήθως οι πολίτες κάνουν τις ιατρικές πράξεις που πρέπει. "Η πίεση ήταν κατά βάση στην Αθήνα", ανέφερε, σπεύδοντας να υπογραμμίσει πως η Αττική έχει μεγάλες μονάδες και είναι δύσκολο να πιεστεί πολύ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα μοντέλα δείχνουν πως σταθεροποιείται το κύμα, αλλά θα παραμείνει μία πίεση, η οποία σταδιακά θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. "Από τη στιγμή που σταθεροποιείται το κύμα και έχουμε μείωση, ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος", σημείωσε.

Όπως ανέφερε, η νησιωτική χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη πίεση, η οποία θα καλυφθεί και με διακομιδές, όπου αυτό κριθεί.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από εφημερίες γιατρών
Αϋπνία: Επιπτώσεις στην καθημερινότητα και σε βάθος χρόνου
Άδ. Γεωργιάδης: Οι μισοί γιατροί του ΕΣΥ θα αιτηθούν να κάνουν και ιδιωτικό έργο