Η νεότερη υποπαραλλαγή της Όμικρον, BA.2.75, θα είναι η επόμενη που θα ανησυχεί; Βρέθηκε για πρώτη φορά στις αρχές Ιουνίου στην Ινδία.

Από τις 17 Ιουλίου, είχε βρεθεί σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων επτά πολιτειών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας που παρακολουθούσε την παραλλαγή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι την παρακολουθεί στενά. Οι ειδικοί στις μολυσματικές ασθένειες λένε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας –ακόμα – αλλά η παραλλαγή πρέπει να προσεχθεί.

"Αν και ανιχνεύτηκε σε πολλές άλλες χώρες [εκτός από την Ινδία], δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι εξαπλώνεται [σε αυτές τις χώρες]", λέει ο Eric Topol, MD, αρχισυντάκτης του Medscape, του αδελφού ιστότοπου του WebMD για επαγγελματίες υγείας και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Scripps Research. "Οποιαδήποτε ανησυχία για αυτήν την παραλλαγή φαίνεται να είναι άστοχη, τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία".

"Δεν θα πανικοβάλλομαι ακόμα", συμφωνεί ο Rajendram Rajnarayanan, PhD, βοηθός κοσμήτορας της έρευνας και αναπληρωτής καθηγητής στο Arkansas State University, ο οποίος παρακολουθεί το BA.2.75.

Πηγές:
WebMD

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από εφημερίες γιατρών
Αϋπνία: Επιπτώσεις στην καθημερινότητα και σε βάθος χρόνου
Άδ. Γεωργιάδης: Οι μισοί γιατροί του ΕΣΥ θα αιτηθούν να κάνουν και ιδιωτικό έργο