Ηλεκτροπληξία υπέστη μια 25χρονη νοσηλεύτρια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όταν εισήλθε σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και κακοσυντηρημένες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για τραγικά και επικίνδυνα συμβάντα, σημειώνοντας πως, ευτυχώς, η νοσηλεύτρια νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Καρδιολογική Κλινική.

Σημειώνει πως το ατύχημα συνέβη σε έναν ακατάλληλο θάλαμο 14 κλινών, ο οποίος είναι χωρισμένος με μποξ και έχει μετατραπεί σε κλινική, όπου νοσηλεύονται περιστατικά CoViD.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως όλοι οι φορείς του νοσοκομείου ανέφεραν στη διοίκηση ότι είναι άκρως ακατάλληλος χώρος. Οι μπρίζες είναι διαλυμένες και η τεχνική υπηρεσία το έχει επισημάνει επανειλημμένα.

Όπως εξηγεί, η επικουρική νοσηλεύτρια πήγε να ανάψει το φως και υπέστη βαριά ηλεκτροπληξία.

Όπως αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του νοσοκομείου Νίκαιας, πρόκειται για θάλαμο γενικών χρήσεων, όπου εδώ και καιρό έχει γυμνά καλώδια και χαλασμένες πρίζες, κάτι που όπως αποδείχθηκε, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή μιας εργαζόμενης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]