Η Γερμανία θέλει σύμφωνα με το σχέδιο να αποτεφρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια μάσκες κορωνϊού καθώς υπερέβησαν την ημερομηνία λήξης τους.

Η εφημερίδα "Die Welt", επικαλούμενη πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι πρόκειται να καταστραφούν τουλάχιστον 755 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες και μάσκες FFP2.

Αντίστοιχοι διαγωνισμοί για εταιρείες διάθεσης είχαν ήδη προκηρυχθεί τον Οκτώβριο- σύμφωνα με την εφημερίδα, και οι εταιρείες μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση μέχρι το τέλος Μαΐου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στην εφημερίδα ότι περίπου τρία εκατομμύρια μάσκες έχουν ήδη αποτεφρωθεί.

Η πλειονότητα των ομοσπονδιακών κρατιδίων σχεδιάζει επίσης να αποτεφρώσει μάσκες που δεν είναι πλέον χρήσιμες  και πολλές από  τις οποίες  το έχουν  ήδη κάνει.

Ενόψει της έλλειψης μασκών στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, το υπουργείο Υγείας και ο τότε υπουργός Jens Spahn (CDU) είχαν αγοράσει την άνοιξη του 2020 πολλά δισεκατομμύρια μάσκες.

Αργότερα, η Ομοσπονδιακή Ελεγκτική Υπηρεσία έκανε λόγο για μια "μαζική υπερπρομήθεια". Σύμφωνα με την αρχή, πρόκειται για συνολική ποσότητα 5,8 δισεκατομμυρίων μασκών και δαπάνες ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;