Τα αφροδισιακά είναι τροφές, ποτά και άλλα προϊόντα που πιστεύεται ότι ανεβάζουν τη σεξουαλική ορμή. Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, οι πολιτισμοί είχαν πολλές τροφές που χρησιμοποιούσαν ως αφροδισιακές, και για πολλούς σκοπούς: Αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας, αύξηση της γονιμότητας αλλά και αύξηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Αυτές είναι μερικές τροφές που πιστεύεται ότι έχουν αφροδισιακές ιδιότητες.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι γεμάτα με ψευδάργυρο, ο οποίος μπορεί να ωθήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης για να τονώσει τη σεξουαλική ορμή. Ο ψευδάργυρος αυξάνει επίσης τα επίπεδα ντοπαμίνης, της ορμόνης που ενισχύει την αίσθηση της ευχαρίστησης. Δεν υπάρχει έρευνα που να το επιβεβαιώνει αυτό, βέβαια.

Σκούρα σοκολάτα

Το κακάο θεωρείται εδώ και αιώνες ότι αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία, κάτι που μπορεί να εξηγήσει γιατί είναι τόσο δημοφιλές δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Περιλαμβάνει μια ένωση που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη, ένα ήπιο διεγερτικό που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σας. Στην πραγματικότητα, όμως, έρευνες έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα άτομα που τρώνε πολλή σοκολάτα, ενδιαφέρονται λιγότερο συχνά για σεξ.

Πιπεριές τσίλι

Η καψαϊκίνη είναι η ένωση στις πιπεριές τσίλι που κάνει το στόμα σας να καίει και ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί επίσης να ενισχύσει την τεστοστερόνη και να αυξήσει τη λίμπιντό σας. Ξανά, δεν λέμε ότι όλο αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Φράουλες

Οι φράουλες έχουν γίνει σύμβολο του συνδυασμού σεξ και φαγητό. Αυτή η φήμη είναι περισσότερο μάρκετινγκ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παρά πραγματικότητα: Οι φράουλες είναι σούπερ υγιεινές και παίζουν ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και του εγκεφάλου, αλλά δεν έχουν ιδιαίτερες σεξουαλικές δυνάμεις.

Σύκα

Οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν τα σύκα με τη γονιμότητα λόγω των πολλών σπόρων του καρπού. Υπάρχει μία κάποια αλήθεια σε αυτό: Τα σύκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, κάτι που σύμφωνα με μελέτες παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στη γυναικεία όσο και στην ανδρική γονιμότητα. Και πάλι, όμως, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό.

Φιστίκια Αιγίνης

Θέλετε να ρέει το αίμα για μια ζεστή και βαριά νύχτα; Δοκιμάστε να φάτε μερικά φιστίκια Αιγίνης.

Ο ξηρός καρπός είναι πλούσιος σε l-αργινίνη, ένα αμινοξύ που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία για να βελτιώσει τη ροή του αίματος. Αυτό είναι ένα μεγάλο προνόμιο εάν έχετε ED. Μια μικρή μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 100 γραμμαρίων φιστικιών καθημερινά για τρεις εβδομάδες μείωσε τα συμπτώματα της ΣΔ.

Κρόκος

Αυτό το μπαχαρικό έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία, αλλά αυτά τα θετικά αποτελέσματα περιορίζονται σε άτομα που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κρόκος έφερε πιο σταθερές στύσεις στους άνδρες και βελτίωσε τη διέγερση και τη λίπανση σε γυναίκες που έπαιρναν το αντικαταθλιπτικό φλουοξετίνη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η ανοικτή πληγή της καθημερινότητας
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών