Το δίκτυο των 51 Διαγνωστικών Κέντρων του ανά την Ελλάδα αξιοποιεί ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ για να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει το κοινό του για την ανάγκη ενός άλλου είδους “check-up”. Αυτού των μικρών, καθημερινών μας συνηθειών που όμως αθροιστικά μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην «υγεία» του πλανήτη μας.

Το «the green check-up» επικεντρώνει σε έναν δωδεκάλογο υγιεινών για το περιβάλλον συνηθειών που η τήρησή τους από όσο το δυνατόν περισσότερους αρκεί για να γίνει ένα μικρό βήμα που μας ωφελεί όλους. Μέσω της ψηφιακής προβολής του στους χώρους αναμονής των διαγνωστικών κέντρων, το κοινό μπορεί να λάβει χρήσιμες πληροφορίες για την επίδραση των καθημερινών του συνηθειών στο περιβάλλον, καθώς και να αξιολογήσει και, ενδεχομένως, να αναθεωρήσει προς το πιο οικολογικό τις μέχρι τώρα πρακτικές του.

Προϊόν της υφιστάμενης συνεργασίας της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All στον οποίον ο Όμιλος συμμετέχει ως «Guardian», η ενέργεια επικεντρώνει στη μείωση της επιβάρυνσης του εδάφους με απορρίμματα, στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας και στην προστασία της χλωρίδας. Στόχος, το κοινό της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ που κάθε χρόνο αριθμεί πάνω από 3.000.000 επισκέψεις, να ενημερωθεί γρήγορα και απλά για τις πρακτικές που καθένας μας μπορεί και πρέπει να υιοθετήσει αν θέλει να είναι περιβαλλοντικά ενεργός και υπεύθυνος πολίτης.

«Στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχουμε δημιουργήσει ένα ευρύ οικοσύστημα υπηρεσιών υγείας που εμπιστεύονται χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο οικοσύστημα που όλοι μοιραζόμαστε και επ’ αφορμή της συνεργασίας μας με το We4All, σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε στο κοινό των διαγνωστικών μας και να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της επίσκεψής τους για την εδραίωση ενός μηνύματος που μας αφορά όλους. Αυτό της φροντίδας που πρέπει να δείχνουμε όχι μόνο στον οργανισμό μας, αλλά και στον πλανήτη που μοιραζόμαστε», δήλωσε η κ. Ισμήνη Φατσή, Marketing Director του Ομίλου.

«Στα θέματα περιβάλλοντος, καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο πλαίσιο των δράσεων που σχεδιάζουμε με την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σκεφτήκαμε να συμπεριλάβουμε και το κοινό της, επισκέπτες, εργαζόμενους, συνεργάτες, κάνοντάς τους άτυπους συμμάχους στην αλλαγή μικρών, καθημερινών μας ενεργειών, που όμως για το περιβάλλον μπορούν να κάνουν τη διαφορά», σημείωσε ο κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του We4All.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια- Έντονη η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου τη φετινή περίοδο
Η πολλή σκέψη προκαλεί δυσάρεστα αισθήματα. [μελέτη]
Το να διερωτάται κάποιος αν είναι ευτυχισμένος συνδέεται με χαμηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή [μελέτη]