Την έναρξη της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη γρίπη, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Όπως επισημαίνουν, στόχος είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και να αυξηθεί η απορρόφηση του εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης σε άτομα με υποκείμενους παράγοντες κινδύνου.

Η γρίπη είναι συνήθως ήπια και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν γρήγορα, αλλά μερικοί άνθρωποι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή και να οδηγήσουν σε θάνατο.

Οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες, τα μικρά παιδιά και τα άτομα με υποκείμενες παθήσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλους να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια εάν πρέπει να μολυνθούν.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εκτίθενται περισσότερο σε διαφορετικούς ιούς σε καθημερινή βάση, συμπεριλαμβανομένου του ιού της γρίπης, και θα πρέπει να εμβολιάζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς τους.

Η γρίπη είναι μια ασθένεια με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος και ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της νόσου.

Καθώς οι ιοί της γρίπης αλλάζουν, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης απαιτείται κάθε χρόνο για να συμβαδίζει με τους ιούς που κυκλοφορούν.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η εποχική κυκλοφορία της γρίπης παρατηρείται από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο, επομένως ο Οκτώβριος είναι η βέλτιστη περίοδος για τη λήψη αντιγριπικού εμβολίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χρόνιος πόνος: Περισσότερη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη για τη θεραπεία του
Αποφοίτηση εκπαιδευτικού προγράμματος ‘’Executive Program in Pharmaceutical Management - E.Ε.Φα.Μ.’’
Ανακαλύφθηκε η αιτία που αγαπάμε το ψωμί και τα ζυμαρικά