Τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της σκοπεύει να γιορτάσει σε λίγες ημέρες η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης που άνοιξε τις πύλες της το 1946. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προετοιμάζει Συνέδριο στο κέντρο της Αθήνας στις 14 και 15 Οκτωβρίου.

Ο τίτλος του Επετειακού Συνεδρίου είναι «Η Πρόοδος στην Κλινική Οδοντιατρική». Ο τίτλος αυτός έχει διττή σημασία: αφενός μεν παραπέμπει άμεσα στο περιοδικό που εκδίδει η Εταιρεία, την «Οδοντοστοματολογική Πρόοδο» -ένα επιστημονικό έντυπο υψηλού επιπέδου- και αφετέρου δηλώνει τη θεματολογία του Συνεδρίου, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα άσκησης της κλινικής οδοντιατρικής, με έμφαση στην καθημερινή πράξη του γενικού οδοντιάτρου και πώς αυτή μπορεί να αναβαθμιστεί εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της εποχής και σε πείσμα των καιρών που ωθούν σε συρρίκνωση και εκπτώσεις ιδεών και αξιών, η Εταιρεία φιλοδοξεί να διοργανώσει ένα Συνέδριο «πλούσιο» σε ποιότητα και ιδέες, χρήσιμο, ανοικτό και πολυεπίπεδο. Το κατευθυνόμενο πρόγραμμα στελεχώνεται από καταξιωμένους ομιλητές- μέλη της Εταιρείας, ενώ προσφέρει την ευκαιρία σε νέους ερευνητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να γνωρίσουν την Εταιρεία και το έργο της από κοντά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χορήγηση σεμαγλουτίδης με βάση την υδρογέλη - Θα χορηγείται μια φορά το μήνα
Παιδιά: Ο φυσιολογικός ορός μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος [μελέτη]
ΕΟΠΥΥ στην 88η ΔΕΘ: Ο πολίτης στο επίκεντρο των υπηρεσιών Υγείας