Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο με λίγο αλάτι)
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζανιού ξύδι

Προετοιμασία
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ ή αν δεν υπάρχουν τις βάζουμε στο φούρνο. Πρέπει να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Τις καθαρίζουμε βγάζοντας την φλούδα, και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο.

Τις κόβουμε σε κομματάκια, τις βάζουμε σε μπωλ με το σκόρδο και τις χτυπάμε στο μίξερ.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι και το ξύδι, χτυπώντας. Την διατηρούμε στο ψυγείο αν δεν καταναλωθεί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε συναγερμό ο ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων
Συμβουλές ανακούφισης από το ηλιακό έγκαυμα
Η συχνή χρήση κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κεφαλής και τραχήλου [μελέτη]